Joulukuun artikkelisuma: Yliannostus kasuaalia pelaamista?

Kirjoittanut: Livegamers

04.12.2012

Livegamers julkaisee joulukuun aikana erityisen paljon artikkeleita erinäisistä pelaamiseen liittyvistä aiheista. Tällä kertaa Spesi pohtii pelien haastavuutta.
Kuluvan konsolisukupolven aikana varsinkin First Person Shooterit eli FPS-pelit ovat joutuneet ”HC-pelaajien” hampaisiin. Modernista sodankäynnistä on tullut aiheena yhtä kulutettu, kuin mitä toinen maailmansota oli aiemmalla sukupolvella. Pelikauppojen hyllyt pursuavat modernia sodankäyntiä ja lähitulevaisuuden konflikteja. Kaikkia menestyneitä räiskintöjä yhdistää muutama ratkaiseva asia: niihin on helppo päästä sisään ja pelaajaa palkitaan kaikesta. Pelaajaa ei vain ohjata kädestä, vaan paremminkin kannetaan turvallisessa syliotteessa tilanteesta toiseen. Yksinpelien tehtäviä suunnitellessa on ajettu uudelleenpeluuarvon ylitse räkäisesti nauraen, sillä elokuvamaisuus on nyt pop. Joissakin tapauksissa voitaisiinkin puhua jo interaktiivisesta elokuvasta eikä pelistä.

Lue juttu: Yliannostus kasuaalia pelaamista?

Joulukuun ajan myös kisataan joka päivä upeista palkinnoista. Kisoja on luvassa monipuolisesti eri tuotteista aina kuulokkeista pelien erikoisversioihin. Myös itse kilpailut ovat monipuolisia: jonain päivänä saatetaan etsiä kuvaa, toisena yritetään arvata peli kuvan perusteella ja kolmantena piirretään kuva. Toivottavasti teillä on yhtä hauskaa kisaillessa kuin meillä artikkeleita ja kisoja tehdessä. Pelirikasta joulukuuta!

Tästä Livegamersin joulukalenteriin.