Joulukuun kuormasta pudonneet

Kirjoittanut: Livegamers

19.12.2012

Joulukuun aikana Livegamersin kiireinen toimitus on saanut lukuisia eri pelialan tiedotteita, joista osa on jäänyt uutisoimatta ajan puutteen vuoksi. Tänään päätoimittajalla oli hetki aikaa istahtaa alas ja kerrata tärkeimmät uutiset.
Ensimmäisen persoonan räiskintä RAGE sai lisää pelattavaa

Uusi lisäosa Rage: The Scorchers on nyt ladattavissa Xbox Live Kauppapaikalta 400 Microsoft-pisteen hintaan eli noin viidellä eurolla. Paketti sisältää uutta pelattavaa ensimmäisen persoonan räiskintäpeli Rageen kuten esimerkiksi uusia aseita, alueita ja Ultra-Nightmare -nimisen vaikeustason. Lisätietoa voi lukea pelin kotisivuilta.

Joulualennuksia Serious Samiin

Serious Sam 3:BFE, Serious Sam 3: Jewel of the Nile -lisäosa sekä Serious Sam HD: The First Encounter ja Serious Sam HD: The Second Encounter ovat nyt ladattavissa Xbox Live Kauppapaikalta puoleen hintaan eli 600 Microsoft-pisteellä.

Pelitapahtuma Kampin Kauppakeskuksessa ensi viikonloppuna

EA järjestää Helsingin Kampin kauppakeskuksessa tulevana viikonloppuna pelitapahtuman, jossa on mahdollisuus tutustua uutuuspeleihin ja osallistua pelikilpailuihin. Lisäksi lauantaina kello 10:00 alkaen pelataan NHL 13 -kisakiertueen finaalipelit.

Team of the Week SM-liiga Edition NHL 13 Hockey Ultimate Team -moodissa

EA Sports julkisti viikon joukkueen NHL 13 -pelin Hockey Ultimate Team (HUT) – Team of the Weekiin (TOTW). HUT TOTW esittelee ensimmäistä kertaa joukkueen, jonka aloituskokoonpano koostuu pelkästään SM-liigan jääkiekkoilijoista. Pelaajat valittiin joukkueeseen viime viikolla SM-liigan Facebook-sivulla järjestetyssä äänestyksessä. Suomalaiset fanit saivat äänestää suosikkipelaajiaan, joista koostettiin aloituskokoonpano tämän viikon TOTW-joukkueeseen.

Aloituskokoonpanoon äänestettiin:

· Maalivahti: Anders Lindbäck, Ilves

· Vasen puolustaja: Brian Salcido, SaiPa

· Oikea puolustaja: Erik Karlsson, Jokerit

· Vasen hyökkääjä: Radek Smolenak, Pelicans

· Keskushyökkääjä: Ilari Filppula, Jokerit

· Oikea hyökkääjä: Marko Anttila, TPS

Lisätietoa löydät EA Sportsin sivuilta.

Rallipaketti saapui Forza Horizoniin

Forza Horizonin rallipaketti saapui ladattavaksi Xbox Live Kauppapaikalle 1600 Microsoft-pisteen hintaan. Uusi lisäosa sisältää uusia autoja, ympäristöjä ja haasteita. Season Passin omistajille paketti on ilmainen.


1982 Lancia 037 Stradale

Ohessa rallipakettia esittelevä traileri:

Uusi Tomb Raider -traileri

Tuoreessa Tomb Raiderin trailerissa esitellään neuvokasta Laraa.

Lisätietoa pelistä saa sen kotisivuilta.

Bootsy Collins tulevan musiikkipelin taustajoukkoihin

Bootsy Collins on liittynyt keväällä 2013 julkaistavan musiikkipeli Bandfuse: Rock Legendsin taustajoukkoihin. Lisätietoa voi katsoa osoitteesta www.bandfuse.com. Alla on pelin uusi traileri.

PES 2013 päivittyy

Konami ilmoitti jalkapallopelinsä PES 2013:n päivittyvän 20. joulukuuta. Päivityksen myötä on luvassa muun muassa uusia tuuletuksia ja parempia paitsioratkaisuja tuomareilta.

Xbox Live Arcade -pelejä vähintään puoleen hintaan loppuvuoden

Seuraavat pelit ovat ladattavissa vähintään 50 %:n alennuksella loppuvuoden:

Frogger: Hyper Arcade Edition
Joe Danger 2: The Movie
Zuma’s Revenge!
Wreckateer
Plants vs. Zombies
Peggle

Lisäksi The Simpsons Arcade Game on 25 %:n alennuksessa.

Earth Defence Force 2025 saapuu ensi vuonna

Namco Bandai julkisti Earth Defense Forcen odotetun jatko-osan, Earth Defense Force 2025:n, joka julkaistaan ensi vuonna. Tulevaa toimintapeliä kehittää japanilainen pelitalo Sandlot. Tiedotteessa kerrotaan pelin sisältävän paljon tehtäviä ja neljän pelaajan moninpelin. Lisätietoa voi katsoa Namco Bandain sivuilta.

Tutkimus pelitavoista

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry julkaisi Euroopan videopelimarkkinoita edustavan The Interactive Software Federation of Europen (ISFE) viimeisimmät tutkimustulokset. Figman tiedotteessa kerrotaan seuraavaa:

Lasten vanhempien merkitys pelaamisessa on kehittynyt myönteiseen suuntaan, sillä jopa 52 prosenttia aikuisista pelaa videopelejä lastensa kanssa. Niin ikään jopa 62 prosenttia aikuisista uskoo videopelien opettavan tai kehittävän lastensa taitoja. Vain 18 prosenttia uskoi pelien vähentävän lasten oppimista. Merkittäviin havaintoihin lukeutuu myös naispelaajien osuus koko pelaajakannassa. Lähes puolet (49 %) pelaajista on naisia, mikä on selvästi enemmän kuin yleisesti pelien suhteen on uskottu. Pelejä pidetään toisinaan lasten ja nuorten harrastuksina. Pelaaminen on kuitenkin vahvasti aikuispainotteista. Tutkimustulokset nimittäin kertovat, että peräti 58 prosenttia pelaajista on yli 34-vuotiaita. Vastaavasti vain kahdeksan prosenttia pelaajista on alle 20-vuotiaita. Pelaamisesta on tullut aiempaa yleisempi ajanviettotapa. Suomalaisista internetiä käyttävistä 16–64 -vuotiaista jopa 60 prosenttia on pelannut jonkinlaisia pelejä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Jopa neljännes (25 %) käyttäjistä pelaa pelejä viikoittain. Myös ikärajamerkintöjen osalta kehitys on ollut varsin myönteistä. 63 prosenttia tutkimukseen vastanneista tunnisti Suomessakin käytössä olevat PEGI-ikärajamerkinnät. Huikeat 89 prosenttia vastaajista piti merkintöjä myös hyödyllisinä. Vastaavasti peräti 82 prosenttia vastanneista piti merkintöjä selkeinä. Suurin osa (75 %) vastaajista koki, että PEGI-ikärajamerkintöjen pitäisi ulottua myös mobiilisovelluksiin ja sosiaalisen median peleihin kuten Facebook-peleihin. ISFEn tekemän täyden tutkimusraportin voi lukea alla olevasta linkistä:

www.isfe.eu/videogames-europe-2012-consumer-study

Suomen suosituimmat pelit viikolla 49

Suomen virallinen pelilista on Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n julkaisema ja GfK:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä.

TOP 10 -lista (suluissa edellisen listan sijoitus):

1. (2.) Singstar Suomi Huiput (Sony Cee) PS3
2. (4.) NHL 13 (Electronic Arts) PS3 ja Xbox 360
3. (3.) Call of Duty: Black Ops 2 (Activision Blizzard) PC, PS3 ja Xbox 360
4. (1.) Far Cry 3 (Ubisoft) PC, PS3 ja Xbox 360
5. (6.) Angry Birds Trilogy (Rovio Mobile Ltd.) 3DS, PS3 ja Xbox 360
6. (5.) Lego Lord of the Rings (Warner Interactive) NDS, 3DS, PC, PSV, PS3, Wii ja Xbox 360
7. (7.) Skylanders Giants (Activision Blizzard) 3DS, PS3, Wii ja Xbox 360
8. (RE) FIFA 13 (Electronic Arts) 3DS, PC, PS3, PSP, PSV, Wii ja Xbox 360
9. (10.) Need for Speed: Most Wanted (Electronic Arts) PC, PSV, PS3 ja Xbox 360
10. (RE) Assassin´s Creed III (Ubisoft) PC, PS3 ja Xbox 360

Metro Last Lightin rajoitettu versio julki

Suositun Metro 2033:n jatko-osan, Metro: Last Lightin rajoitetun painoksen ostajat saavat lisäsisältöä peliin muun muassa Ranger Mode -pelitilan, lisäpanosten ja AKS-74U -kiväärin muodossa. Peli julkaistaan ensi vuoden maaliskuussa, ja lisätietoa siitä voi katsoa osoitteesta http://www.enterthemetro.com/

Call of Duty: Black Ops II:n Nuketown ladattavissa

Suositun ensimmäisen persoonan räiskintäpelin, Call of Duty: Black Ops II:n Nuketown-kartta on ladattavissa Season Passin ostaneille. Ohessa Nuketown Zombies -traileri:

Hitman: HD Trilogy helmikuussa 2013

Hitmanin HD-kokoelma julkaistaan 1. helmikuuta 2013, ja se sisältää seuraavat pelit: Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Contracts ja Hitman: Blood Money. Lisätietoa voi katsoa osoitteesta www.Hitman.com.

Black Knight Sword ladattavissa

Sivusta kuvattu Xbox Live Arcade -peli Black Knight Sword on ladattavissa 800 Microsoft-pisteen hintaan. Lisätietoa voi katsoa pelin virallisilta kotisivuilta. Alla on julkaisutraileri.

Loppukevennys: Joulu on myös pahiksille, terveisin Skylandersit

Skylandersin hahmot toivottavat hyvää joulua!