Julkaisijat halusivat Life Is Strangen päähenkilöksi miehen

Kirjoittanut: Livegamers

13.01.2015

Pelistudio Dontnod kehittää parhaillaan aiemmin julkistamaansa sarjapohjaista Life Is Strange -julkaisua. Studio julkaisi nyt uuden kymmenminuuttisen videon pelin työstämisestä. Uutisen lopusta löytyvältä videolta selviää muun muassa syy miksi pelin julkaisijaksi valikoitui lopulta Square Enix.
Remember Me -pelin kehittänyt Dontnod esitteli projektiaan eri julkaisijoille, mutta näiden viesti studiolle oli tyly: yhteistyöhön ei ryhdytä, ellei pelin päähenkilöksi alkuperäisestä konseptista poiketen vaihdeta miestä. Lopulta julkaisijoista Square Enix ei tekijöiden mukaan halunnut konseptiin poiketa ja yhtiöstä tulikin pelin julkaisija. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun studio on ollut vaikeuksissa löytää pelilleen julkaisijaa, joka ei halua vaihtaa pelin päähenkilön sukupuolta. Uutisoimme vuonna 2013, kun Dontnodin pääsuunnittelija Jean-Max Morris kertoi seuraavaa Remember Me -pelin vaikeuksista löytää julkaisijaa:

”Meille kerrottiin muun muassa, että naishahmot eivät vain toimi, peli ei tulisi menestymään. Päähenkilön on oltava mies, yksinkertaista”.

Morris kertoi myöhemmin pelisivusto Joystiqille, että studio ei yritä päähenkilövalintojensa suhteen olla erilainen vain erilaisuuden vuoksi. Morrisin mukaan naispäähenkilö tuntui Life Is Strangen kohdalla luonnolliselta ja sopivalta valinnalta.

Life Is Strangen ensimmäinen episodi viidestä debytoi Xbox Onella, PlayStation 4:llä, Xbox 360:lla, PlayStation 3:lla ja PC:llä 30. tammikuuta.