Jussi ”Kaapo” Koposesta Vuoden pelikasvattaja

Kirjoittanut: Livegamers

21.11.2016

Pelikasvattajien verkosto palkitsee vuosittain Peliviikolla henkilön, organisaation tai ilmiön, joka on toiminnallaan edistänyt positiivista pelikulttuuria. Tänä vuonna yleisöäänestyksellä Vuoden pelikasvattajaksi valittiin pelikasvatuksen pioneeri Jussi ”Kaapo” Koponen, joka on kymmenien vuosien ajan edistänyt lasten ja nuorten sosiaalisuutta, yhteisöllisyyttä ja tervehenkistä digitaalista pelaamista kirkon nuorisotyönohjaajana Tampereen seurakunnassa.

Yleisöäänestyksessä Koposta kuvailtiin muun muassa näin:

”Kaapo osaa hommansa, on aidosti kiinnostunut nuorten pelaamisesta ja päivittää tietämystään soveltaen sitä käytäntöön. Hän luo ihan uusia pelikasvatuksellisia työmuotoja kuten peliriparin ja rikkoo srk-nuorisotyön stereotypioita.”

Jussi ”Kaapo” Koponen oli ensimmäisiä suomalaisia pelikasvattajia, jotka hyödynsivät nuorten innostusta peleistä. 90-luvulla Kaapo konseptoi ”Bittileirin”, joka on yhä erittäin suosittu nuorisotyön muoto. Leiri järjestetään yleensä kolme kertaa vuodessa: hiihtolomalla, kesälomalla ja syyslomalla. Bittileiristä voi lukea enemmän täältä

Lähde: Lehdistötiedote