Just Cause 3 -kehittäjä irtisanoi parikymmentä työntekijää

Kirjoittanut: Livegamers

03.11.2015

Just Cause 3– ja Mad Max -pelien kehittäjä, ruotsalainen Avalanche Studios on joutunut irtisanomaan 24 työntekijäänsä, kertoo muun muassa Eurogamer.
Avalanche Studiosin vuosi on ollut kiireinen muun muassa syyskuussa julkaistun Mad Maxin ja joulukuussa julkaistavan Just Cause 3:n vuoksi. Nyt myös Just Cause 3 on viimeistä silausta vaille valmis, joten työntekijöitä joudutaan uusien projektien puuttumisen myötä siirtämään pois vahvuudesta.

”Projektien välisten vaihtojen tekeminen on aina hankalaa, varsinkin itsenäisille kehittäjille. Saimme vasta yhden projektin valmiiksi ja toinen on valmistumassa”, kertoo Avalanchen puhehenkilö. ”Valmistautuessamme aloittamaan uusia projekteja, emme täysin onnistuneet muokkaamaan tiimien vahvuuksia ja valitettavasti jouduimme päästämään lahjakkaita kehittäjiä pois.”

Puhehenkilön mukaan 12 työntekijää sai lähtöpassit New Yorkin studioilta ja toiset 12 jo aiemmin kesällä Tukholmassa sijaitsevalta studiolta. Avalanchen mukaan osa saatetaan palkata takaisin uusien projektien alkaessa.

Just Cause 3 julkaistaan 1. joulukuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Livegamersin pophead arvosteli taannoin Mad Maxin. Arvion voi lukea täältä.