Kaikki Sonyn pelien PS4 Pro -päivitykset ilmaisia

Kirjoittanut: Livegamers

13.09.2016

PlayStation 4 -konsoliaan Pro-versioksi päivittävät pelaajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä Sony lupaa pelien PS4 Pro -päivitysten olevan ilmaisia.
Viime viikolla alkoi villi nettikeskustelu, kun useat pelinkehittäjät kertoivat päivittävänsä peleihinsä sekä HDR-tuen, että 4K-resoluution. Monet pelaajat nimittäin luulivat, että pelin päivittämisestä pitää maksaa tai ostaa kokonaan uusi versio pelistä. Keskustelu sai alkunsa, kun Japanin Game Impress Watchin toimittaja kysyi Sony-pomo Masayasu Itolta ovatko HDR/4K-tuki ilmaisia, tämä vastasi ”Se riippuu pelistä ja kehittäjästä.

Nyt Sony on kuitenkin kertonut Polygonille, etteivät he aio veloittaa HDR/4K-päivityksistä. He eivät kuitenkaan täsmentäneet, liittyykö tämä vain heidän omiin julkaisemiinsa peleihin, vai kaikkiin peleihin. Tähän todennäköisesti saamme varmuutta, kun konsolin julkaisu lähenee.

NeoGAFin foorumilla käydyssä keskustelussa Absinthe Gamesin perustaja Jack Sipich sanoo, ”ettei pelinkehittäjä voi ottaa rahaa pelien päivityksistä, sillä päivityksille ei ole mahdollista asettaa hintoja lainkaan”.