Kaksi Call of Duty -peliä kehityksessä?

Kirjoittanut: Livegamers

07.03.2006

Varmistamattomien huhujen mukaan kaksi itsenäistä Call of Duty -sotapeliä olisi jo kehityksessä. Toinen, vielä nimetön peli, sijoittuu tutusti toisen maailmansodan aikaan, kun taas toinen, Call of Duty: Modern Warfare sijoittuisi nykypäivään.
Kummatkin pelit ovat huhujen mukaan kehityksessä Xboxille, Xbox 360:lle, PS2:lle, PS3:lle ja PC:lle. Kaikkien versioiden on huhuttu ilmestyvän vain kolmen kuukauden sisällä toisistaan. Modern Warfarea kehittää CoD2:n kehittänyt Infinity Ward ja nimeämätöntä peliä todennäköisesti kehittää Big Red Onen tehnyt Treyarch.

Call of Duty: Modern Warfare sijoittuu nimensä mukaisesti nykyaikaan ja pelissä seurataan Yhdysvaltojen armeijan, merijalkaväen sekä brittiläisen S.A.S -erikoisjoukkojen sotilaita erinäisissä terrorismin vastaisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Pelaaja voi käyttää erinäisiä ajoneuvoja, kuten helikopteria tehtävissään ja sitten laskeutua maan pinnalle taistelemaan merijalkaväen sotilaiden rinnalla. Suurin osa taisteluista sijoittuu urbaaniin ympäristöön, mutta silti peliä on kuvailtu Call of Dutyn lähitaistelu-versiona. Pelissä on myös laaja arsenaali erilaisia nykyaikaisia aseita ja välineitä, kuten pimeänäkölasit, kyynelkaasua, flash-kranaatteja, laskeutumisköysi sekä laser-kohdistin pommituksien tilaamiseen.

Modern Warfaressa tulee olemaan myös tuhoutuvat ja muuttuvat ympäristöt ja paranneltu fysiikkamoottori, jotka mahdollistavat huhujen mukaan ovien, seinien, lattioiden, siltojen ja rakennuksien tuhoamisen – näiden lisäksi pelaaja voisi esimerkiksi käyttää raskaita esteitä tukkiakseen kulkureittejä.
Keskustelua aiheesta

Toisen maailmansodan aikainen Call of Duty keskittyy huhujen mukaan vuoden 1944 tienoille ja siinä seurataan länsirintaman taisteluita, joilla liittoutuneet ajoivat natsit ulos Ranskasta.

Uudessa CoDissa on paljon erilaisia ajoneuvoja, kuten tankkeja, moottoripyöriä ja jeeppejä – jokainen näistä on käytettävissä myös moninpelin puolella. Tankissa voi matkustaa kaksi pelaajaa kerrallaan – toinen ampujana ja toinen kuskina. Ase-arsenaali on myös laajentunut.

Pelissä kerrotaan myös olevan huomattavasti parempi fysiikkamoottori ja tilanteesta riippuen muuttuvaa radioliikennettä. CoDiin tulee huhujen mukaan myös erikoisia taistelukenttä-toimintoja, joilla erilaisia näppäinyhdistelmiä painamalla esimerkiksi voisi purkaa ansan, syöksyä suojaan tai väistellä tykistökeskityksiä.
Keskustelua aiheesta