Kauan kaivattua lisätietoa Zunesta

Kirjoittanut: Livegamers

30.09.2006

Microsoft on paljastanut Zune-mediasoittimensa julkaisupäivän, tietoa ladattavien musiikkikappaleiden hinnoittelusta ja itse laitteen vähittäismyyntihinnan.
Mediasoitin tulee myyntiin 14.11.06 ja hinnaksi ilmoitetaan 249,99 dollaria. 30 GB kiintolevyllä ja langattomalla tiedonsiirrolla (Wi-Fi) varustettu soitin asettuu näin ollen ”samalle viivalle” kilpailijansa iPodin kanssa. Apple pudotti 30 GB:n soittimensa hintaa aiemmin tässä kuussa juuri tuohon 249:ään dollariin.

Tämä tarkoittanee sitä, että Microsoft ei halua lähteä mukaan ”raakaan hintakilpailuun” kilpailevien tuotteiden kanssa, vaan hakee uusia Zune-käyttäjiä juuri tuolla Wi-Fi:n tuomalla ominaisuudella, mahdollistaahan Zunen langaton tiedonsiirto musiikin siirtämisen soittimien välillä. Lisäksi soittimessa on kilpailijoitaan kookkaampi näyttö.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi yhtiö odottaa kuluttajien mielenkiinnon heräävän viimeistään kappalehinnoittelussa. Soittimeen ladattavien kappaleiden yksikköhinnaksi tulee 99 senttiä tai 14,99 dollaria kuukaudessa, jolloin käyttäjällä on ladattavanaan koko Zune-kauppapaikan sisältö, ilman rajoituksia. Kappaleiden ja musiikkivideoiden lataaminen tulee onnistumaan myös käyttämällä Xbox Livestä tuttua maksutapaa, Microsoft Points -järjestelmää, joko ostamalla MSP-kortteja vähittäismyymälästä tai maksutiliä ja luottokorttia käyttäen.

Voiko Zunen käyttäjä sitten ladata tulevaisuudessa musiikkia suoraan laitteeseensa Xbox Live Kauppapaikan kautta? Tuosta seikasta ei ole julkisuuteen vielä saatu tarkempaa tietoa.

Lisätietoa Zune-projektista voit lukea vaikkapa täältä.