Kehittäjä availi Halo 5:n mikromaksujen periaatteita

Kirjoittanut: Livegamers

30.06.2015

Jo taakse jääneillä E3-messuilla Halo-pelejä nykyään kehittävä 343 Industries paljasti, että loppuvuodesta julkaistava Halo 5: Guardians sisältää pelaajissa tunteita herättäviä mikromaksuja. Peliä kehittävä studio on nyt tarkentanut mikromaksujen toimintatapaa ja luonnetta virallisessa Halo Waypoint -blogissaan.
Pelaajat voivat ostaa itselleen lisärahalla peliin aseita, esineitä sekä kosmeettisia lisäyksiä. Studio ehti jo painottaa, että mikromaksut eivät tule tekemään tulevasta Halosta niin sanottua pay-to-win -periaatteella toimivaa peliä. Studio ehti jo aiemmin alleviivaamaan, että ostetuista lisäkilkuttimista ainoastaan kosmeettiset siirtyvät pelin kilpailulliseen Areena-moninpeliin. Kaikkia avattuja ominaisuuksia voi käyttää pelin Warzone-pelimuodossa.

Halo 5:ssä pelaajaa palkitaan kokemuspisteillä, joiden avulla voi avata erilaisia paketteja, jotka puolestaan sisältävät muun muassa erilaisia aseita, panssareita, assasinaatioanimaatioita, kulkuneuvoja. Lisäksi paketteja aukeaa esimerkiksi pelaajan moninpelitason noustessa. Ilmoitus huolestutti pelin fanit siitä, että E3-messuilla julkistetusta Warzone-pelimuodosta tulisi epäreilu lisärahaa kuluttamattomille pelaajille. Suunnittelija Josh Holmes vastasi näihin epäilyihin:

”REQ-sisältöjen avaaminen vaatii pelaajalta tietyn määrän ”Energiaa”, jota kertyy pelaajan pelisuorituksen mukaan meneillään olevassa pelissä. Jokaisen pelin alussa kaikkien pelaajien REQ-taso on 1. Taso nousee mitä paremmin pelaaja pelaa ja mitä korkeammalla taso on, sitä mukaa pelaaja saa avattua asioita pelin kuluessa.

Tukikohtien valloittaminen, tekoälyvihollisten tappaminen, tekoälypomojen tappaminen ja vihollisten tappaminen nostavat pelaajan tasoa. Mitä korkeampi REQ-taso, sitä enemmän pelaajalla on ”Energiaa” käytössään. Pelaaja voi siis esimerkiksi käyttää kaksi pistettään Warthogin tilaamiseen tai säästää pisteet ja kerryttää niitä tehokkaaseen Banshee-lentokoneeseen.

REQ-paketteja on kolmea luokkaa: pronssi, hopea ja kulta. Erikoisversioiden ostajille on luvassa myös premium-tason paketteja. Luonnollisesti mitä korkeampi paketin taso on, sitä laadukkaampaa sen sisältö on”

Halo 5: Guardians julkaistaan Xbox Onelle 27. lokakuuta.