Kinect markkinoille Euroopassa

Kirjoittanut: Livegamers

10.11.2010

Microsoftin Kinect -liiketunnistinsensori julkaistiin keskiviikkona Euroopassa 18 laitteen teknologiaa tukevan pelin saattelemana.

Microsoftin Xbox-liiketoiminnasta vastaava Jari Keskitalo kertoi laitteen myynnin alkaneen Suomessa vilkkaana. Hän kertoi myös laitteelle asetetuista tavoitteista:

”Microsoft odottaa myyvänsä yli kaksi miljoonaa Kinect-sensoria EMEA-alueella vuoden loppuun mennessä. Tämä vastaa noin 40% viiden miljoonan myydyn kappaleen kokonaistavoitteestamme ja osoittaa Euroopan tärkeyden Xbox-liiketoiminnalle.”

Kinectin odotetaan mullistavan koko peliteollisuuden. Kyseessä on nimittäin ensimmäinen ilman konkreettista peliohjainta toimiva ohjaustapa, joka tuo uusia ulottuvuuksia esimerkiksi seikkailu-, tanssi- ja liikuntapeleihin. Kinectin julkaisupelitarjonnassa onkin vahvasti esillä etenkin edellämainitut peligenret. Täyden listan julkaisupeleistä löydät Livegamersin aiemmin julkaisemasta uutisesta.

Kinect on peliohjaimen ohella myös tavallinen web-kamera, jota voi käyttää esimerkiksi MSN Messenger -keskusteluissa tai Live ystävien kanssa jutusteltaessa.

Kinect-sensori on nyt myynnissä joko yksittäin tai Xbox 360 -bundlepakettina. Molempien pakettien kyytipoikana toimii Kinect Adventures -peli. Kinectin ja neljän gigatavun muistilla varustetun Xbox 360 -konsolin sisältävän bundlen suositushinta on 329 euroa. Kinectin ja Kinect Adventures -pelin kombosta saa pulittaa 169 euroa.

Kinectin asentaminen Xbox 360:een verottaa konsolin muistista noin 190 megatavua. Video Kinect -palvelu vaatii toimiakseen Xbox Live Gold -jäsenyyden.

Kuluttajilla on mahdollisuus testata Kinectiä ennen joulua sen kiertäessä viikonloppuisin Suomen kauppakeskuksia. Viikolla 45 Kinect vierailee Lempäälän Ideaparkissa ja Vantaan Jumbossa, viikolla 46 Helsingin Kampissa, viikolla 47 on vuorossa Turun Hansa ja viikolla 48 Espoon Iso Omena. Viikolla 49 Kinect vierailee Helsingin Itäkeskuksessa ja viikolla 50 Raisiossa kauppakeskus Myllyssä.

Lisätietoja laitteesta ja sen peleistä löydät Kinectin
kotisivuilta tai laitteen Facebook-fanisivuilta.

Lähde: Lehdistötiedote