Kinect Windows 7 -tietokoneisiin

Kirjoittanut: Livegamers

17.06.2011

Microsoftilla on tähtäimessä laajentaa Kinect-liiketunnistinsensorin käyttäjäkuntaa myös PC-pelaajiin.
Microsoft rekryää ohjelmoijia kehittämään softaa, jonka myötä Kinectillä voisi pelata myös Windows 7 -tietokoneilla. Uuden ohjelmiston myötä Kinectillä olisi satoja miljoonia PC-pelaajia uusina potentiaalisina asiakkaina. Microsoft on julkaissut ohjelmistokehitystyökalun, jolla voi kirjoittaa ohjelmia, joiden avulla voi yhdistää Kinectin PC:hen. Kehitystyökalu on aluksi tarkoitettu ohjelmoijien käyttöön, mutta siitä julkaistaan myöhemmin myös kaupallinen versio.

Kinect on myynyt maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta, ja Guinness World Records on virallisesti julkistanut Kinectin olevan maailman nopeiten myyvä kuluttajille suunnattu elektroniikkatuote.

Microsoft tuntuu nyt satsaavan erityisesti Kinectiin ja kokonaisvaltaiseen pelipalveluun. Yhtiön E3-elektroniikkamessujen näytös koostui pääasiassa Kinect-peleistä, ja se myös vastikään ilmoitti tuovansa Xbox Live -pelipalvelun Windows 8 -tietokoneisiin. Osa peleistä toimii jo Windows 7 -puhelimissa. Lisäksi seuraavan Xbox Live -päivityksen myötä myös pilvitallennus on mahdollista. Pilvitallennus mahdollistaa profiilien, pelipisteiden ja pelien tallennukset suojatusti Xbox Liveen ilman, että muistikortteja tai kovalevyjä tarvitaan.

Palvelu siis muuttuu yhä mobiilimmaksi, mikä onkin hyvä juttu, mikäli joitakuita kriitikkoja on uskominen. He ovat nimittäin kritisoineet konsolipelien tulevaisuuden olevan synkkä. Rovion johtajiin kuuluvan Peter Vesterbackan mukaan peli-innovaatiot ovat keskittyneet mobiilipeleihin ja sosiaaliseen pelaamiseen, ja niillä aloilla pelien kehittäminen ja uuden sisällön julkaiseminen on nopeampaa. Hänen mukaansa konsolipelit jäävät pian mobiilipelien jalkoihin. Omasta mielestäni tämä tosin tuntuu mahdottomalta ajatukselta niin kauan kuin mobiilipelejä ei kytketä televisioiden näyttöihin. Aika näyttää, mitä Xbox-ja PC-pelaajien sekä puhelimilla pelaavien henkilöiden entistä yhtenäisempi palvelu tuo tullessaan.