Kinectin avulla älypuhelimista robotteja

Kirjoittanut: Livegamers

14.07.2011

Guinness World Records on virallisesti julkistanut Kinect-liiketunnistinsensorin olevan maailman nopeiten myyvä kuluttajille suunnattu elektroniikkatuote. Eikä ihmekään, sillä Microsoftin kehittämästä liikeohjaimesta Xbox 360 -konsolille on moneksi.
Kerroimme aikaisemmin, kuinka Kinectin avulla on luotu virtuaalinen sovituskoppi. Kinect auttaa myös kirurgeja työssään, kuten alla olevasta videopätkästä ilmenee.

Kinectin on myös todettu voivan auttaa robotin kehittämisessä. Kinectin avulla robotit voivat nimittäin nähdä ja kuulla. Microsoft Robotics Developer studio on laittanut ilmaiseen jakeluun Kinect Services -ohjelman, jonka se toivoo kehittäjien lataavan ja luovan sen avulla robotteja, jotka hyödyntävät Kinectiä.

Microsoft ei ole suinkaan ensimmäinen, joka integroi Kinectin robotteihin: Willow Garagella on jo oma TurtleBot-malli, joka sisältää Kinectin ja miniläppärin. Viime toukokuussa Google esitteli Androidin, jossa on tuki roboteille. Demonstraation aikana näytettiin, miten Kinectin avulla voi katsella yleisöä. Jos Microsoft saa vielä puristettua teknologian siedettävän kokoiseksi, voi tulevaisuudessa olla hyvinkin mahdollista, että päivällä mukana kannettava älypuhelin hoitaa illalla kotiaskareet.