Konami eväsi Kojimalta osallistumisen The Game Awardsiin

Kirjoittanut: Livegamers

04.12.2015

Pelialan vuoden luultavasti muistetuin sekametelisoppa jatkuu yhä. Läpi vuoden pelijulkaisija Konami ja pelisuunnittelija Hideo Kojima ovat luoneet uutisotsikoita erimielisyyksillään. Tällä hetkellähän peliyhtiö Konamin mukaan Kojima on ainoastaan lomailemassa, kun taas useat lähteet firman sisältä viittaavat pelisuunnittelijan jättäneen yhtiön lokakuussa.
GameTrailersin ja G4:n ohjelmista tutuksi tulleen ja Spiken järjestämien Video Game Awardsien taustalla hyörineen Geoff Keighleyn tuottama ja juontama The Game Awards järjestettiin jälleen aikaisin perjantaina Suomen aikaa. Tilaisuudessa Kojiman tiettävästi viimeiseksi Metal Gear Solid -peliksi jäänyt Metal Gear Solid V: Phantom Pain palkittiin parhaana toiminta-/seikkailupelinä, pystin kävi tilaisuudessa hakemassa pelissä ääninäyttelijänä toiminut Kiefer Sutherland. Näyttelijän puheen jälkeen juontaja Keighley kommentoi Kojiman poissaoloa seuraavasti:

”Herra Kojiman oli tarkoitus olla kanssamme täällä tänään, mutta valitettavasti Konamia edustavat lakimiehet ottivat häneen yhteyttä hiljattain. Heidän mukaansa hänen ei ole sallittua matkustaa palkintogaalaamme vastaanottamaan minkäänlaisia palkintoja. Hän on yhä Konamin työsopimuksen alainen ja se on pettymys”, hän kertoi.

Yleisön buuatessa Keighley lähetti vielä terveiset Tokiossa lähetystä katsovalle Kojimalle.

Aiemmin tällä viikolla järjestetyssä PlayStation Awards -tapahtumassa The Phantom Painin palkinnot kävi noutamassa Konamin PR-edustaja ja syy tähän lienee nyt selvillä. TGA-palkinnon julkistus ja otsikoihin päätynyt puhe on katsottavissa alla olevalla videolla.

Konamin viimeisimmän tiedotteen mukaan ”lomaileva” Hideo Kojima ja tuottaja/juontaja Geoff Keighley tunnetaan varsin lämpimistä väleistään pelialalla. Keighley kertoi muun muassa maaliskuussa Twitterissä Kojiman olleen tämän suurena tukena gaalakonseptin kanssa.