Konsolimarkkinat laskussa?

Kirjoittanut: Livegamers

22.04.2011

Edge julkaisi uutisen, jossa kerrotaan, että Cohort Studios on ilmoittanut lakkauttavansa toimintansa. Näin ollen yhtiön 25 työntekijää jää vailla töitä. Pelistudion toimitusjohtaja sanoi lopettamisen syyksi vaikeudet olla konsolipelien kehittäjä heikkenevillä konsolimarkkinoilla.
GamesBeat uutisoi haastattelusta, jossa Rovion johtajiin kuuluva Peter Vesterbacka on sanonut, että konsolipelit jäävät pian mobiilipelien jalkoihin. Vesterbackan mukaan peli-innovaatiot ovat keskittyneet mobiilipeleihin ja sosiaaliseen pelaamiseen, ja niillä aloilla pelien kehittäminen ja uuden sisällön julkaiseminen on nopeampaa. Hänen mukaansa konsolipelien kalliiden hintojen vuoksi kehittäminen on hankalaa. Samassa paneelikeskustelussa mukana ollut Nokian johtaja Tero Ojanperä kuitenkin uskoo konsolipeleille olevan jatkossakin kysyntää, sillä mobiililaitteita ei kytketä televisioihin.

Uutisoimme aiemmin, että Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n mukaan Suomen pelimarkkinat on kasvussa ja varsinkin uusien konsolipelien suosio kasvaa. Kappalemäärin mitattuna PC-pelien ja -multimedian osuus oli alkuvuonna 21,1 % ja konsolipelien vastaavasti 78,9 %.

Viime aikoina on lopetettu yksiä jos toisiakin pelisarjoja niiden kannattamattomuuden vuoksi, mutta onko todella syynä heikkenevät konsolimarkkinat vai vaativa yleisö?