Kotikuntoilu suosiossa pelaajien keskuudessa

Kirjoittanut: Livegamers

19.12.2011

Bigben Interactiven (www.bigben.eu) toteuttaman verkkokyselyn mukaan kotikuntoilu on suosiossa pelaajien keskuudessa.
Kuntoilupelit ovat yksi pelialan eniten kasvavista trendeistä. Tämä näkyy paitsi pelien myyntitilastoissa, myös alati laajenevassa kuntoilupelien tarjonnassa. Etenkin parin viime vuoden aikana kuntoilupelien suosio on moninkertaistunut vuosien takaisesta tilanteesta. Eikä ihme, sillä verkkokyselyn mukaan peräti viidennes (19 %) pelaajista kuntoilee juuri kotona. Kuntoilumuodoista suositumpaa on vain ulkoliikunta (38 %).

Kotikuntoilun suosioon on monia syitä. Kuntoilu kotona ei vaadi paljon vaivaa ja on verrattain helppoa järjestää omien tarpeiden mukaan. Lisäksi mahdollisuus kuntoilla juuri silloin, kun se sopii omaan aikatauluun, on merkittävä tekijä. Kotona suoritettava kuntoilu voidaan yhdistää myös muihin aktiviteetteihin, kuten pelaamiseen. Kyselyyn vastanneista jopa reilu kolmannes (37 %) on harrastanut kuntoilua pelikonsolin avulla.

Kuntoilupelien etuna on niiden soveltuminen liikuntaan pienissäkin erissä. Myös aloituskynnys on alhainen, sillä pelaaminen tapahtuu tutussa ja turvallisessa ympäristössä, eikä liikuntaan tarvita juuri muuta kuin hieman tilaa itse pelaamiseen. Tämä sopii erityisesti aktiiviliikkujalle, jolloin käytettävän ajan merkitys korostuu. Kyselyn mukaan yli puolet vastanneista harrastaa liikuntaa useasti viikossa (56 %) – osa heistä jopa päivittäin (12 %).

Verkkokysely toteutettiin marraskuussa 2011, ja siihen osallistui kaikkiaan 1154 vastaajaa.

Lähde: Lehdistötiedote