Lionhead hakee ulkopuolista rahoitusta

Kirjoittanut: Livegamers

21.10.2004

Englantilaisen Lionhead Studiosin pääjohtaja Peter Molyneux ilmoitti eilen, että he ovat hakeneet brittipankeilta rahoitusta yhtiölleen. Ulkopuolisella rahoituksella Lionhead pyrkii säilyttämään itsenäisyytensä ja seuraavan pelinsä rahoituksen. Rahaa yhtiö keräsi kolmesta eri rahoituspankista noin 12,7 miljoonaa dollaria.
Tämänkaltainen ulkoisen rahoituksen hakeminen pelialalla on ennalta näkemätöntä. Nimittäin useimmin rahoituksen hoitaa pelien julkaisija. Peter Molyneux toteaa: ”Pääomarahoitus on vaatimus jokaiselle yhtiölle, joka haluaa kehittää kolmen A:n pelejä. Alan standardina ennen tätä on ollut kerätä rahoitus joltakin suurista julkaisijoista.” Syyksi ulkopuolisen rahoituksen hankkimiseksi Molyneux kertoi: ”Pelialasta on tulossa erittäin kilpailullinen ja erittäin kallis, joten panoksetkin ovat korkeita.”

Lionhead on tällä hetkellä yksi harvoista itsenäisistä pelinkehittäjistä, jota ei ole myyty suurille yhtiöille. Tämän turvaaminen ulkopuolisella rahoituksella on kuitenkin kyseenalaista, sillä tämänkaltaiset lainat ovat yleensä lyhytaikaisia ja niiden tarkoitus on kerätä rahoittajalle voittoa.
Jos lainoja ei pystytä voitoilla maksamaan, onkin yleensä seurauksena yhtiön haltuun ottaminen ja myyminen eteenpäin.