Lisää japanilaisia kehittäjiä Xbox 2:lle?

Kirjoittanut: Livegamers

06.04.2005

Entinen Capcomilainen Yoshiki Okamoto kertoi Japanin virallisen Xbox-sivuston haastattelussa, että Microsoftilla on muitakin japanilaisia yhtiöitä valmiina tekemään pelejä Xbox 2:lle. Okamoton nykyinen Game Republic -niminen yritys on jo aiemmin kertonut tekevänsä pelejä Xbox 2:lle.
”Olen kuullut että eräät muutkin suunnittelijat tulevat mukaan (pelin kehittämiseen Xbox 2:lle). Mukana on paljon yllätyksiä. Huomaan ajattelevani, että mitä, tämä kehittäjä?! Tämä peli?! Nämä ihmiset?!”

Jo aiemmin Okamoton lisäksi Xbox 2:ta tukemaan ovat ilmoittautuneet Final Fantasy -sarjan luoja Hironobu Sakaguchi ja Tetsuya Mizuguchi (Sega Rally, Rez ja Space Channel 5), joiden Mistwalker ja Q Studios -yritykset ovat myös mukana.

Tämä on vain jäävuoren huippu, jos Okamotoa on uskominen: ”Jos nykyiset kehitteillä olevat nimikkeet seuraavan sukupolven Xboxille paljastettaisiin, se ei vain yllättäisi pelaajia, vaan myös koko alan”, hän sanoo.

”Japanissa ei luultavasti olisi enää ketään, joka ei olisi kiinnostunut ostamaan seuraavan sukupolven Xboxia nähtyään pelit.”

Okamoto ei kertonut mitään tietoja peleistä joita Game Republic kehittää Xbox 2:lle, mutta hän vahvisti että Microsoft Game Studiosin kanssa tehdyn sopimuksen johdosta pelit ovat yksinoikeudella Xbox 2:lle, ja niitä ei nähdä muilla konsoleilla. Okamoto kuvasi tätä pettymyksenä.