Lisätietoja: Star Wars: Battlefront

Kirjoittanut: Livegamers

07.06.2004

Computer & Video Games -sivusto on tehnyt haastattelun tulevan Star Wars: Battlefront -pelin tiimoilta. Kysymyksiin vastailee pelin tuottaja Jim Tso Lucasartsilta. Peliä kehittää Pandemic Studios.
Pelissä pääsee pelaamaan tutuilla yksiköilla, niin vanhemmista, kuin uudemmistakin elokuvista. Pelin jokaisella puolella on kuusi erilaista hahmoluokkaa, esimerkkinä Tso mainitsee Imperiumin, jonka hahmoihin kuuluvat muunmuassa seuraavat:

Stormtrooper: perussotilas.
Shocktrooper: pioneerin tyylinen erikoissotilas.
Pilot: pystyy korjaamaan ajoneuvoja ja pelastautuu tuhoutuvasta ajoneuvosta automaattisesti
Scout: tarkka-ampuja.

Jokaisella pelin joukkueella on myös kaksi erikoishahmoa, jotka esimerkiksi Imperiumilla ovat Dark Trooper, jolla on rakettireppu ja liuta tuhovoimaisia aseita, sekä Imperial Officer, joka pystyy kutsumaan ilmaiskuja.

Pelissä on myös valittavissa ensimmäisen ja kolmannen persoonan kuvakulmat. kiinnostavana erityispiirteenä voisi mainita, että joillain planeetoilla taisteluihin voi tulla mukaan myös kolmas, tietokoneen ohjastama puoli. Näin on esimerkiksi Endorissa, jossa Ewokit liittyvät taisteluun kapinallisten puolelle. Peli sisältää kymmenen eri planeettaa, neljä eri puolta, sekä yli kolmekymmentä erilaista ajoneuvoa.

Pelin tärkein puoli tulee kuitenkin olemaan moninpeli. Kiinnostavimpana ideana on Galactic Conguest -pelimuoto, jota voisi kuvailla yhdeksi isoksi tehtäväksi. Tässä pelimuodossa kone muistaa erilliset taistelut ja täten linkittää ne yhdeksi valloitusretkeksi. Esimerkiksi jos Imperiumi voittaa kolme taistelua, on se valloittanut ne kolme planeettaa. Kapinalliset voivat tietysti hyökätä myöhemmin samalle planeetalle ja yrittää valloittaa sen. Tiettyjen planeettojen valloittamisesta ja suojelemisesta saa erikoishahmoja avukseen. Esimerkiksi Tatooinen pitämisestä Imperiumi saa puolelleen Darth Vaderin ja Kapinalliset saavat Luke Skywalkerin. Näillä hahmoilla ei pääse pelaamaan, mikä on tietysti hyvä, sillä nämä kyseiset hahmot ovat äärimmäisen tuhovoimaisia ja niiden tuhoamiseen vaaditaan vähintään joku pelin lukuisista ajoneuvoista.

Moninpelin lisäksi peli tulee sisältämään 17 tehtävän yksinpelin.
Peli ilmestynee 25.9.2004.