Live- ja PSN -hyökkäyksistä epäilty pidätetty Briteissä

Kirjoittanut: Livegamers

20.01.2015

Joulun aikaan tapahtuneista Xbox Live- ja PlayStation Network -palvelunestohyökkäyksistä epäillyistä yksi on pidätetty Isossa-Britanniassa. Epäilty otettiin kiinni länsirannikolla sijaitsevassa Southportin kaupungissa. Pidätettyä epäillään tietokonemateriaalin oikeudettomasta käytöstä, oikeudettomasta käytöstä rikollisen toiminnan jatkamiseen sekä tappouhkauksista.
Thames Valleyn poliisi on vahvistanut, että miestä epäillään hyökkäyksistä, jotka aiheuttivat ongelmia Xbox Livessä ja PlayStation Networkissa joulunpyhien aikoihin. Lisäksi miestä epäillään niin sanotusta swattauksesta. Swattaus on huolestuttavasti lisääntyvä trendi, jossa kiusantekijä soittaa poliisille ilmoituksen, jonka perusteella soittajan kertomaan osoitteeseen osoitetaan aseistautuneita ja pahimpaan varautuneita poliiseja.

Poliisin mukaan epäillyltä on takavarikoitu ”elektronisia ja digitaalisia laitteita” ja tutkimuksia jatketaan muun muassa kyberrikollisuuteen erikoistuneen tutkintatiimin ja Yhdysvaltain liittopoliisi FBI:n kesken.