Livegamersin joulukalenteri — Luukku 10

Kirjoittanut: Livegamers

10.12.2015

Vuoden 2015 joulukalenterimme teemana on historiikit erilaisista PlayStation- ja Xbox-konsoleilla nähdyistä pelisarjoista. Livegamers julkaisee päivittäin artikkeleita pitkäikäisistä pelisarjoista aina jouluaattoon asti. Kalenterin artikkelit löytyvät kaikki osoitteesta Livegamers.fi/joulukalenteri. Keskustelua joulukalenterimme julkaisuista voit käydä Twitterissä hashtagilla #Livegamers tai tekstien kommenttikentissä.
Livegamersin kymmenes luukku keskittyy Lara Croftin 90-luvulla alkaneisiin seikkailuihin. Millainen on ollut Tomb Raiderin matka yhdeksi suosituimmaksi toiminta- ja seikkailupeliksi 2010-luvulla?

”Vuonna 1993 pelistudio Core Design aloitti uudenlaisen seikkailupelin kehittelemisen, joka lopulta kantoi nimeä Tomb Raider. Peli yhdisteli pulmanratkontaa, hiiviskelyä ja tasohyppelytoimintaa. Tomppa Raideri toimi pitkään mittatikkuna monelle 3D-seikkailupelille, sillä pelin mekaniikat, kenttäsuunnittelu, oivaltavat puzzlet ja juoni olivat jotain aivan ennennäkemätöntä sen aikaisissa videopeleissä.

Mutta mullistavinta oli itse Tomb Raider, Lara Croft, jonka hahmo jäi välittömästi pelaajien takaraivoihin mieleen. Naissankari videopelimaskottina oli jotain ennennäkemätöntä, eikä edes PlayStationilla ratsastanut Sony uskonut, että naissankari voisi myydä videopelejä. Mutta niin vain tämä brittiläinen aarteenmetsästäjä kohosi nopeasti koko konsolin yhdeksi maskottihahmoista, testosteronia huokuvien mieshahmojen, kuten Duke Nukemin, rinnalle.”

Lue Larencian perehtyminen Tomb Raiderin historiaan kokonaisuudessaan
täällä.