Livegamersin joulukalenteri — Luukku 12

Kirjoittanut: Livegamers

12.12.2015

”Portal on Valve Corporationin suunnittelema ja itsejulkaisema peli, joka nousi valtavaksi hitiksi, kun se julkaistiin kolmen pelin yhteispaketissa yhdessä Half-Life 2:n ja Team Fortress 2:n kanssa paketissa nimeltä Orange Box. Alun perin Portalin piti olla hupaisa pieni lisäpeli, jonka Valve liimasi pakettiin mukaan lähinnä maukkaana ekstrana, mutta Portal oli ainakin henkilökohtaisesti se suurin syy, miksi Oranssi Laatikko löysi tiensä myös minun pelikonsoliini.
Portalissa pelaaja löytää itsensä suljetusta lasikopista, jonka sisällä tietokoneen ääni toivottaa pelaajan tervetulleeksi Aperture Sciencen Tietokoneohjattuun Tieteen Rikastamiskeskukseen. Tämän jälkeen tietokoneääni muistuttaa, että vaikka keskuksen tarkoitus on tuottaa hupia ja oppimiskokemuksia, voi vakavia loukkaantumisia sattua. Sitten lasikopista aukeaa oranssi reikä, jota pitkin pelaaja pääsee seikkailemaan läpi autioiden testikammioiden.”

Portaalit, nuo mielikuvitusta kutkuttelevat laitteet. Miten näihin yksinkertaisiin, mutta jännittäviin kuvitteellisiin laitteisiin keskittyvä pikkupeli kasvoi yhdeksi pelialan tunnetuimmaksi ongelmanratkontapeliksi? Lue Larencian artikkeli Portaleista täällä.