Livegamersin joulukalenteri — Luukku 5

Kirjoittanut: Livegamers

05.12.2015

Vuoden 2015 joulukalenterimme teemana on historiikit erilaisista PlayStation- ja Xbox-konsoleilla nähdyistä pelisarjoista. Livegamers julkaisee päivittäin artikkeleita pitkäikäisistä pelisarjoista aina jouluaattoon asti. Kalenterin artikkelit löytyvät kaikki osoitteesta Livegamers.fi/joulukalenteri. Keskustelua joulukalenterimme julkaisuista voit käydä Twitterissä hashtagilla #Livegamers tai tekstien kommenttikentissä.
Livegamersin viides luukku on maalattu vihreäksi ja siniseksi. Ei, kyseessä ei ole yhteisluukku PlayStationille ja Xboxille, vaan eeppiselle sci-fille. Kyseessä on tietenkin yksi Xboxin tunnetuin pelisarja, Halo.

”Viimeistään alkuperäisen Halo-trilogian päättymisen myötä Microsoftin Xbox-pelikonsolit ovat muuttuneet entistä vähemmän riippuvaisiksi Bungien luomasta universumista. Halot ovat toki yhä vuonna 2015 tärkeä osa konsolin brändiä, mutta ainakin menestyksellisesti pelisarja on laskeutunut korokkeelta alas muiden kuolevaisten joukkoon. Joidenkin mielestä myös laadullisesti. Kuivan kliseisesti sanottuna luultavasti Xboxia ei olisi ilman Haloa eikä Haloa ilman Xboxia. Mutta mitä kaikkea tuohon FPS-pelien messiaaksikin konsoleilla tituleeratun, eeppisen pelisarjan historiaan oikein sisältyy? Munkkihymnit taustalle soimaan ja aikahyppyyn valmistautuminen on valmis!”

Lue Spesin Halojen historiaan pureutuva historiikki kokonaisuudessaan täällä.