Livegamersin joulukalenteri — Luukku 8

Kirjoittanut: Livegamers

08.12.2015

Vuoden 2015 joulukalenterimme teemana on historiikit erilaisista PlayStation- ja Xbox-konsoleilla nähdyistä pelisarjoista. Livegamers julkaisee päivittäin artikkeleita pitkäikäisistä pelisarjoista aina jouluaattoon asti. Kalenterin artikkelit löytyvät kaikki osoitteesta Livegamers.fi/joulukalenteri. Keskustelua joulukalenterimme julkaisuista voit käydä Twitterissä hashtagilla #Livegamers tai tekstien kommenttikentissä.
Livegamersin kahdeksannessa kalenteriluukussa astutaan värikkääseen Albioniin. Tänään tutustutaankin Lionhead Studiosin luoman roolipelisarja Fablen historiaan ja eri vaiheisiin Xboxilla.

”Fable on pelisarjana eittämättä yksi Xbox-konsolien tunnetuimmista. Vuonna 2004 päivänvalon nähneen ensimmäisen osan takana oli pelivisionääri ja taiteilijoita, joiden ura pelien parissa alkoi jo 80-luvulla. Pelisarjan isänä ─ vai pitäisikö sanoa Jumalana ─ oli brittiläinen Peter Molyneux. Miehen ansioluettelosta löytyi ennen Fable-sarjaakin niinkin nimekkäitä teoksia kuin Black & White, Theme Park, Populus ja Dungeon Keeper. Nimitys ”Jumala” sopii siis tälle herralle kuin nenä päähän. Molyneuxin kädenjälki näkyy Fable-sarjan jokaisessa tähänastisessa teoksessa. Mies kuitenkin jätti perustamansa yhtiön, Lionhead Studiosin ja perusti 22Cans-pelistudion, jossa jatkoi jumaltyötään. Fable-sarja saa kuitenkin vielä jatkoa, kun Lionhead Studios työstää tulevaa Fable Legends -ilmaispeliä. Legends poikkeaakin aiemmista osista olemalla kokonaan verkkopeli. Mutta, käydään kuitenkin ensin läpi, kuinka tähän pisteeseen on päädytty.”

Lue Ouchin historiikki roolipelisarja Fablesta täältä.