Livegamersin joulukalenteri — Luukku 9

Kirjoittanut: Livegamers

09.12.2015

Vuoden 2015 joulukalenterimme teemana on historiikit erilaisista PlayStation- ja Xbox-konsoleilla nähdyistä pelisarjoista. Livegamers julkaisee päivittäin artikkeleita pitkäikäisistä pelisarjoista aina jouluaattoon asti. Kalenterin artikkelit löytyvät kaikki osoitteesta Livegamers.fi/joulukalenteri. Keskustelua joulukalenterimme julkaisuista voit käydä Twitterissä hashtagilla #Livegamers tai tekstien kommenttikentissä.
90-luvulla maailmalle putkahtanut, maailman tunnetuin siili valloittaa Livegamersin 9. kalenteriluukun. Päivän historiikissa vipeltävän Sonic the Hedgehogin historiaan kuuluu niin ikimuistoisia klassikoita kuin hieman epäonnistuneempia julkaisuja, tässä historiikissa tutustutaan jälkimmäisiin. Miksi kyseiset tekeleet oikein epäonnistuivat?

Sinisen siilin ensiesiintyminen tapahtui vuonna 1991 Sega Genesis -konsolilla, jonka jälkeen tuo hahmo on esiintynyt yli viidessäkymmenessä eri pelissä, lukuisilla eri alustoilla. Joukossa on oikeasti hyviäkin pelejä ja retropelaajien joukossa alkuperäinen Sonic-trilogia on edelleen erittäin pidetty sarja. Segan lopetettua konsoleiden valmistamisen ja siirryttyä täysin pelivalmistajaksi, Sonic on esiintynyt lähinnä, no, kiltisti sanoen keskinkertaista heikommissa konsolipeleissä.

Tämän päivän kalenteriluukussa tutkailemmekin valikoimaa epäonnistuneita Sonic-pelejä ja nostamme esille edellisen pelin, jossa chilidogeja mättävä vauhtisiili todella onnistui. Tutkailemme, mikä meni näissä peleissä pieleen ja lopulta paljastamme, kuinka tälle vauhtisiilille todella niitä pelejä pitäisi tehdä.”

Lue Larencian muistelot sinisen siilin seikkailuista täällä.