Loppuvuosi jättiläispelien voittokulkua

Kirjoittanut: Livegamers

28.07.2004

Yhdysvaltain keskuspankin alainen, Banc of America Securities -investointipankki on julkaissut 43-sivuisen raportin pelialan loppuvuoden näkymistä. Pankki olettaa, että joulunalus-ajasta on tulossa kaikkien aikojen vilkkain pelimyynnillisesti. Normaalistikin pelialan myynti on keskittynyt joulukuuhun, silloin tapahtuu massiiviset 40 prosenttia koko vuoden myynnistä.
Investointipankki on nimennyt ns. Murderer´s Rowin, eli loppuvuoden ”tappajapelit”. Listaan kuuluvat: Doom III, Gran Turismo 4, GTA: San Andreas, Half-Life 2, Halo 2, MGS3: Snake Eater sekä Metroid Prime 2. Nämä pelit ovat niin massiivisia omilla alustoillaan, että ne vaikuttavat myynnillisesti lähes kaikkiin loppuvuoden peleihin, riippumatta genrestä. Jotkin peleistä saattavat myös toimia riippumatta alustoista ja täten nostattaa kyseisen alustan myyntiä. Banc of America kysyykin raportissaan, että miten muut pelit tulevat selviämään loppuvuodesta.

Uutiset ovat murskaavia myös pelinkehittäjille ja julkaisijoille, joilla ei ole edellämainittuja hittejä siipiensä alla. Pankki varoittaakin, että tulokset saattavat olla murheellisia ensi neljänneksen päätteeksi. EA tulee kuitenkin olemaan joulun menestyjä, vaikka sillä ei ole mega-titteleitä julkaistavanaan.

Autopeleistä GT4 tulee tyhjentämään pöydän kaikilta muilta julkaisuilta, kuten lupaavalta Burnout 3:lta. Ylivoimaisena murskaajana on investointipankin mukaan kuitenkin Halo 2. Se tulee arvailuiden mukaan vaikuttamaan lähes kaikkiin FPS-peleihin, riippumatta alustasta. Mutta kuplan puhkaistakseen BAS toteaakin, että GTA: San Andreas tulee silti luultavasti olemaan myynnin kärjessä, suuresta PS2-kannasta johtuen.

Tässä oli kuitenkin kyseessä vain veikkaukset ja valistuneet arvaukset. Todellisista myynneistä saamme tietää vasta joulun jälkeen.

Koko raportti on saatavissa täältä. (.pdf)