Manhunt pois kaupoista Britanniassa

Kirjoittanut: Livegamers

30.07.2004

The Dixons Group, Britannian suurin elektroniikka-alan kauppaketju, veti tänään Manhunt-videopelin pois myynnistä johtuen viime aikoina mediassa syntyneestä kohusta.
Warren Leblanc murhasi julmasti ystävänsä Stefan Pakeerahin käyttäen apunaan vasaraa ja puukkoa. Leblanc on tunnustanut teon ja häntä odottaa elinkautinen. 14-vuotiaan uhrin isän mukaan tapa jolla murha suoritettiin oli samantyylinen Manhunt-pelin kanssa muun muassa vasaraa ja puukkoa käytettäessä.

ELSPA pahoittelee syvästi tapahtunutta, mutta kiistää pelin osuuden tapahtuneeseen: ”Kyseinen peli on varustettu K-18 merkinnällä ja sen ei siten pitäisi olla alaikäisen hallussa. Haluamme myös tähdentää sitä, että olla jonkun henkilön omistuksessa ei johda eikä pitäisi johtaa johtopäätökseen, että peli on vastuussa näistä traagisista tapahtumista.”

Manhuntin on kehittänyt Rockstar North, joka tunnetaan myös GTA-sarjastaan. Manhunt on psykologinen kauhupeli jossa pelaajan täytyy paeta Carcer Citysta. Selviytyäkseen on käytettävä erilaisia aseita, muovipusseja, mailoja ja puukkoja.