Maruyama: Ei HD-DVD -pelejä Xbox 360:lle

Kirjoittanut: Livegamers

01.11.2005

Microsoftin Japanin Xbox-osaston johtaja Yoshihiro Maruyama kertoi eilen julkaistussa Famitsun haastattelussa, että Xbox 360:lle ei tule HD-DVD -formaattia käyttäviä pelejä. Hän kuitenkin totesi, että irrallinen asema on mahdollinen, vaikkakin sitä tultaisiin käyttämään ainoastaan HD-DVD -elokuvien näyttämiseen.
Aiemmin heinäkuussa Bill Gates puhui haastattelussa HD-DVD -tuesta tulevalle konsolille, mutta hänkään ei maininnut pelejä. Maruyaman puheet vahvistavat monien analyytikkojen veikkaukset, joiden mukaan formaatin vaihtaminen kesken konsolin elinkaarta on mahdottomuus ja muutenkin erittäin huono liike kuluttajien kannalta – osan konsolin ostaneista jäädessä ns. rannalle, jos uutta levyasemaa ei kotoa löydy.

Kiinnostavaa kyllä, Maruyama puhuu haastattelussa ”next-generation DVD” -soittimista, eikä mainitse Microsoftin vakaasti tukemaa HD-DVD -standardia. Ohjelmistojätti ei tue Sonyn kannattamaa Blu-Ray -standardia sen takia, koska se ei tue median turvallista ”rippaamista” tietokoneille ja muille tallennuslaitteille.

Kilpa DVD-formaattien välillä käy edelleen kiivaana, joskin lähiaikoina suuret Hollywoodin elokuvayhtiöt ovat alkaneet lähentymään Blu-Ray -standardia.