MechAssault 2 -Moninpeli

Kirjoittanut: Livegamers

26.08.2004

Gamerfeed.com -internetsivusto on tehnyt kattavan katsauksen tulevan MechAssault 2: Lone Wolfin moninpeliin. Pelin julkaisee Microsoft ja sitä kehittää Day 1 Studios.
Day 1 on panostanut menestyksekkään MechAssaultin jatko-osaan paljon. Moninpeliä on hiottu ja siihen on lisätty monia uusia välineitä ja elementtejä. Kiinnostavimpina uusina välineinä Gamerfeed mainitsee taisteluhaarniskat ja ns. VTOL-koneet. Näiden on sanottu lisäävän huimasti taktisuutta peliin.

Taisteluhaarniska:
Vaikkakaan taisteluhaarniska ei ole yhtä suojaava, kuin jättimäiset robotit, niin antaa se silti pelaajalle paremman suojan kuin ei mitään. Taisteluhaarniskassa pelaaja pystyy liikkumaan erittäin nopeasti ja pääsemään paikkoihin, joihin mecheillä ei pääse. Taisteluhaarniskalla pelaaja pystyy myös kiipeämään talojen katoille ja tällöin ainoa tapa, miten häntä pystyy vahingoittamaan on joko rakennuksen tuhoaminen, tai VTOL-koneen käyttäminen.

Kiinnostavimpana uudistuksena kuitenkin mainitaan se, että vastustajien mechejä pystyy kaappaamaan. Taisteluhaarniskalla varustautunut tyyppi pystyy kiinnittäytymään vihollismechiin ja näppäilemällä oikean näppäinyhdistelmän ennen vastustajaa, saa mechin ikiomakseen. Taisteluhaarniskaan pukeutunut pelaaja pystyy myös matkustamaan omien mechien kyydissä, jolloin hänestä ei jää tutkajälkeä. Taistelun alettua pelaajan on helppo kaapata vastustajan robotti.

VTOL-kone:
VTOL-kone, eli Vertical Take-Off and Landing aircraftilla pelaaja pystyy taisteluhaarniskaan pukeutuneena kiitämään mechien päiden yläpuolella ja kuljettamaan omille mecheille tarvittuja tavaroita. VTOL-koneessa on myös tehokas aseistus, kun se yhdistetään taisteluhaarniskaan, jolla pystyykin aiheuttamaan vastustajissa sekasortoa.

Yleistä:
Myös pelin aloitus on uudistettu. Pelaajat aloittavat jalkaisin ja jokaisen pitää rynnistää haluamalleen mechille, taisteluhaarniskalle, tai VTOL-koneelle. Alussa ei ole kuitenkaan pakko valita itselleen mechiä, sillä pelaaja pystyy myös kävelemään taistelukentällä ihmisenä. Jalkaisin pelissä pystyy asettamaan miinoja ja ajastettuja räjähteitä, mutta ihmishahmo on erittäin haavoittuvainen. Peli tulee tukemaan 12 pelaajan rymistelyitä.

MechAssault 2: Lone Wolf ilmestynee alkuvuodesta 2005.