Menehtyneelle Destiny-pelaajalle koskettava tribuutti

Kirjoittanut: Livegamers

19.06.2015

Toisinaan myös pelien parissa sattuu normaaleja elämään kuuluvia tapahtumia, kuten kuolemia. Yhden pelaajan pelitoverit päättivät tehdä videokollaasin kunnioittaakseen menehtynyttä Destiny-peluria.
36-vuotias Joshua R. Stokell menehtyi sairastettuaan koko elämänsä ajan kystistä fibroosia. Stokell omasi tohtorin arvon filosofian saralta ja työskenteli yliopistossa opiskellen lisää sairaudestaan, toiveenaan auttaa muita samasta sairaudesta kärsiviä. Taistelu loppui kuitenkin Stokellin osalta 8. päivänä kesäkuuta.

”Kystinen fibroosi on aineenvaihduntasairaus, joka todetaan useimmiten jo vauvaiässä tai varhaislapsuudessa. Kystinen fibroosi on monielinsairaus, joka vaikuttaa enimmäkseen keuhkoihin, hengitysteihin, haimaan, maksaan, suolistoon ja miehen sukupuolielimiin. Suomessa se on hyvin harvinainen, 1:25000, vain noin 65 henkilöä (v. 2006) sairastaa sitä.” Wikipedia

Stokellin pelinimenä toimi TheSquashPhD ja hän kuului suosittuun Dads of Destiny -klaaniin, jotka TheSquashPhD:n menehtymisen jälkeen halusivat osoittaa kunnioituksensa videon muodossa. Reddit-palvelun kautta saatujen videoklippien myötä koostettiin alla oleva video, jonka myötä myös klaanitoverit haluavat jättää ystävälleen jäähyväiset sekä samalla levittää tietoutta sairaudesta.