Metal Gear Solid V:n moninpeliin oikealla rahalla ostettava vakuutus

Kirjoittanut: Livegamers

07.10.2015

Peliyhtiö Konami lisäsi Metal Gear Solid V:een verkkopelimahdollisuuden, ja sen mukana hyvin kiistanalaisen mallin vakuuttaa pelaajien moninpelattavat tukikohdat.
Yksinkertaistettuna MGSV:n moninpeli toimii siten, että pelaaja rakentaa oman tukikohtansa, jonne tämä voi hankkia erinäisillä tavoilla erilaisia puolustusmekanismeja muita pelaajia vastaan, jotka voivat yrittää tunkeutua tukikohtaan ryöstelemään esimerkiksi resursseja tai taitavia vartijoita. Totta kai kosto elää, eli jos joutuu ryöstön kohteeksi, voi totta kai hyökätä ryöstäjän tukikohtaan hakemaan tavaransa takaisin.

”Ryöstä ja tule ryöstetyksi” on pelin henki, mutta nyt Konami tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden vakuuttaa tukikohtansa oikeaa rahaa vastaan. Vakuutetun tukikohdan tullessa ryöstetyksi tuplataan ryöstetyt tarvikkeet ryöstön suorittaneelle pelaajalle.

Vakuutus ei tosin korvaa kaikkea, Eurogamerin mukaan vakuutus ei korvaisi esimerkiksi tukikohdan haavoitettua henkilökuntaa. Sen sijaan, jos henkilökunnan jäsen tulee ammutuksi tai kidnapatuksi, sitten vakuutus kyllä korvaa.

Vakuutuspäivitys ei ole ainoa lisäys peliin. Verkkopeliin on tulossa erillisiä ”Event FOB” -tukikohtia, jotka ovat pelinkehittäjien luomia tukikohtia. Näitä mainostetaan mahdollisuudella lähteä ryöstöretkelle ilman pelkoa kostotoimenpiteistä.