Metal Gear Solidin kehittäjä: Xbox tärkeä alusta

Kirjoittanut: Livegamers

25.08.2010

Joitain vuosia aikaisemmin eräät japanilaiset pelitalot tuottivat pelejään lähinnä ”kotimaisille” koneilleen, Nintendon konsoleille sekä Sonyn Playstationeille. Viime vuosina on kuitenkin ollut huomattavissa selvää muutosta tähän, myös Xboxin pelaajat ovat päässeet nauttimaan enemmän japanilaisen pelituotannon herkuista.
Myös Metal Gear Solid -pelisarjan ensimmäisen kokonaan uuden useamman pelialustan nimikkeen, Metal Gear Solid: Risingin luova johtaja Shigenobu Matsuyama myöntää Xboxin olevan tärkeä alusta japanilaisille pelinkehittäjille.

Videogamer.com-pelisivuston kysyessä haastattelussaan Matsuyamalta kannattaako japanilaisten pelistudioiden omaksua Xbox 360 alustakseen, hän vastasi seuraavasti: ”Mielestäni se on erittäin tärkeää japanilaisen pelijulkaisemisen kannalta. Useimmat japanilaiset studiot ovat huomanneet pelien kehittämisen useammalle alustalle olevan tärkeää, myös meidän pelitalomme.”

”Mielestäni olemme nyt valmiita siirtymään monialustaisuuteen kerralla. Uskon että monialustaisuus tulee olemaan tulevaisuudessa normaalia japanilaisille studioille.”

Metal Gear Solid: Risingillä ei ole vielä julkaisupäivää, mutta sen kuitenkin uskotaan ilmestyvän jossain vaiheessa ensi vuotta. Peli julkaistaan Xbox 360:n lisäksi Playstationille sekä PC:lle.