Microsoft Game Studios osti Lionheadin

Kirjoittanut: Livegamers

06.04.2006

Microsoft Game Studios (MGS) ilmoitti tänään ostaneensa brittiläisen Lionhead Studiosin, joka on tehnyt hittipeli Fablen Xboxille ja Windowsille.
Lionhead Studios alkaa välittömästi tuottamaan sisältöä yksinomaan Xbox 360- ja Microsoft Windows-alustoille. Yhtiöt ovat aiemmin tehneet yhteistyötä suositun Xbox-seikkailupeli Fablen sekä Xboxille ja Windowsille suunnitellun Fable: The Lost Chapters -pelin parissa. Pelien yhteenlaskettu myynti on ylittänyt kahden miljoonan kappaleen rajan, ja Fable onkin eniten myyty Xbox-seikkailupeli. Fablessa ja Fable: The Lost Chaptersissa pelaajien päätökset vaikuttavat heidän kaikkeen toimintaansa ja määrittelevät heidän hahmonsa taidot, ulkonäön, moraalin sekä ympäröivän maailman.

”Olemme tehneet kovasti töitä Microsoft Game Studiosilla tullaksemme alamme parhaiden luovien kykyjen ykköskumppaniksi, ja tämä kauppa korostaa pyrkimystämme huipulle. Peter Molyneux on yksi harvoja alan todellisia visionäärejä ja hänen saamisensa joukkoomme on uskomattoman tärkeää sekä interaktiivisen viihteen että MGS:n tulevaisuudelle”, kertoo Microsoft Game Studiosin toimitusjohtaja Shane Kim. ”Lionhead on loistava esimerkki innovatiivisesta ja luovasta kyvystä, joka on tuottanut eräitä kaikkien aikojen vaikuttavimpia ja ainutlaatuisimpia pelikokemuksia, ja minulla on kunnia toivottaa Peter ja Lionhead Studiosin uskomaton väki tervetulleeksi.”

”Olemme todella innoissamme päästessämme osaksi MGS:ää. He ovat pitkään tukeneet luovaa visiotamme, ja tämän tiimityön tuloksena syntyi huikean suosittu Fable-pelisarja. Tämä kauppa antaa Lionheadille vakautta sekä mahdollisuuden keskittyä luomaan seuraavan sukupolven maailmanluokan nimikkeitä”, sanoo Lionhead Studiosin toimitusjohtaja Peter Molyneux. ”Yhdistämme alan hienoimpiin kuuluvat pelitalot, joiden yhteiset kyvyt vievät seuraavan sukupolven pelaamisen kokonaan uudelle tasolle.”

Lähde: Lehdistötiedote