Microsoft kehittää kannettavaa pelikonetta?

Kirjoittanut: Livegamers

21.03.2006

Xbox 360:n kehityksestä kertovan kirjan kirjoittaja Dean Takahashi väittää, että Microsoftin Xbox-pomo J Allard työskentelee kannettavan pelikoneen parissa.
San Jose Mercury -sanomalehdelle antamassaan haastattelussa Takahashi väittää, että ”projektia lähellä olevien tahojen” mukaan laitteella voi pelaamisen lisäksi katsoa elokuvia ja kuunnella musiikkia.

J Allard johtaa projektia yhdessä Greg Gibsonin kanssa, joka oli suunnittelemassa Xbox 360:a. Microsoft suunnittelee laitteelle iTunes-tyylistä musiikin latauspalvelua koodinimellä Alexandra.

Takahashin lähteiden mukaan laitetta ei tulla näkemään markkinoilla vuoteen tai pariin, sillä projekti saatiin käyntiin vasta Xbox 360:n valmistuttua.

Takahashilla on korkean profiilin yhteyksiä Microsoftiin. Hän kirjoitti vuonna 2002 kirjan alkuperäisen Xboxin synnystä. Microsoft ei ole virallisesti kommentoinut asiaa, mutta aiemmin tänä vuonna Xbox-pomo Peter Moore sanoi, että kannettava pelikone ei ole poissa laskuista. Hänen mukaansa se ”ei voisi olla vain meidän versiomme iPodista”.