Microsoft: Liveen ei murtoa, ihmiset verkkokalastelun uhreja

Kirjoittanut: Livegamers

24.11.2011

Britannian sensaationhakuinen juorulehti The Sun otsikoi tiistaina huomiotaherättävästi ”Gamers caught in Xbox cyber fraud” — tarkoittaen petoksia Xbox Livessä, kun tuhansilta Xbox Liven käyttäjiltä on varastettu yhteensä miljoonia euroja. Nyt Microsoft on vastannut väitöksiin.
”Xbox Liven käyttäjien turvallisuus on tärkein asia meille ja teemme jatkuvasti parannuksia alati vaihtuvien uhkien vuoksi”, Microsoftin edustaja kertoo.

”Microsoft vahvistaa, ettei Xbox Liveen ole tunkeuduttu. Tässä mainitussa tapauksessa rahansa menettäneet käyttäjät ovat niin sanotun ”phishingin” (tietojen kalastelu verkossa, esimerkiksi luottokortin tietojen utelu sähköpostilla jne.) uhreja, ja sen vuoksi haluamme varoittaa käyttäjiämme: älkää levittäkö henkilökohtaisia tietojanne tuntemattomille tahoille ja varokaa haitallisia sähköposteja.”

Edustajan mukaan Microsoft selvittää uhrien kanssa tilien vahingot ja korjaa ne parhaansa mukaan.

Tänä vuonna esimerkiksi FIFA 12 -pelin parissa useilta ihmisiltä saatiin varastettua Microsoft-pisteitä ja luottokorttitietoja. Aiemmin tässä kuussa Microsoftin verkkoturvallisuuden johtaja Doug Park kertoi, että myös tässä tapauksessa syynä oli tietojen kalastelu, ei varsinainen tietomurto.