Microsoft maksanut youtubettajille positiivisuudesta?

Kirjoittanut: Livegamers

21.01.2014

Muun muassa Eurogamer uutisoi Microsoftin tarjonneen Youtube-tuottajille rahaa videoiden katselukerroista, mikäli niillä mainitaan Xbox One hyvässä valossa. Youtube-kanavien sponsoroinnissa ei liene kenellekään mitään uutta, mutta kyseisessä tapauksessa kampanjointi on tapahtunut Machiniman kautta, salassa katselijalta.
Microsoft on lupautunut maksamaan videon lataajalle jokaista tuhatta katselukertaa kohden kolmen dollarin korvauksen, mikäli videolla on vähintään puolen minuutin ajalta pelikuvaa Xbox Onelta ja käyttäjä mainitsee konsolin nimeltä. Videolla ei myöskään saa mainita saavansa korvausta konsolin markkinoinnista. Lisäksi videoon on pitänyt liittää tagi ”XB1M13”, jotta se tunnistetaan Microsoftin puolelta. Kampanjaa markkinoitiin Machiniman kautta sen partnereille sähköpostitse.

Diilin tarkemmista tiedoista selviää myös, että käyttäjä lupautuu olemaan puhumatta Machinimasta, Xbox Onesta tai sen peleistä ”negatiiviseen tai halveksuvaan sävyyn”. Sopimuksen ehdot löytyvät englannin kielellä kokonaisuudessaan Pastebinistä.

Kampanjan oli alun perin määrä kestää tammikuun 14:nnestä päivästä helmikuun alkuun, mutta sen toteutumisesta ei ole tietoa. Microsoft tai Machinima eivät ole kommentoineet asiaa.