Microsoft sytyttää konsolisodan uuteen liekkiin

Kirjoittanut: Livegamers

08.12.2006

Microsoft kertoo toimittaneensa yhteensä 10 miljoonaa Xbox 360 -konsolia kuljetukseen, varastoihin ja kauppiaille. Rajapyykki ylitettiin viikko sitten.
”Uskomme myyneemme 10 miljoonaa konsolia maailmanlaajuisesti,” Microsoftin tiedottaja kertoi Reutersille. Samaa mantraa ovat jo aiemmin toistaneet pääjohtaja Bill Gates ja Xbox-osaston johtaja Peter Moore.

Sanavalinta ”myydä” ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki konsolit olisivat jo löytäneet tiensä kuluttajien koteihin.

Moore kertoi tuoreeltaan BetaNews-nettisivustolle antamassaan haastattelussa, että yhtiö myi jopa yli 100 000 konsolia per päivä Yhdysvaltojen tärkeän kulutuskauden, kiitospäivää lähellä olevien päivien, aikana.

Syyskuun 30. päivä tehdyn arvion mukaan Microsoft oli myynyt yli kuusi miljoonaa konsolia. Näin ollen yhtiön olisi tullut valmistaa neljä miljoonaa konsolia kolmessa kuukaudessa ja vielä kuljettaa ne eteenpäin. Yhtiön sisäinen tiedonanto kertoo, että marraskuuhun mennessä olisi myyty yli kahdeksan miljoonaa konsolia.

Kuinka moni loppujen lopuksi löytää tiensä pukinkontteihin? Mahdollisesti useat, sillä Sonyn PlayStation 3 kärsii konepulasta ja julkaisu tapahtuu Euroopassa vasta keväällä, jos silloinkaan. Nintendon Wii myy hyvää tahtia, mutta sitäkään ei riitä kaikille halukkaille. Asemansa markkinoilla vakiinnuttanut tuote on silloin vahvoilla.

Rajapyykin ylitystä ei sovi vähätellä. Jokaisessa edellisessä konsolisukupolvessa 10 miljoonan myydyn konsolin rajapyykin ensimmäisenä saavuttanut myös voitti koko konsolisodan.

Useat asiantuntijat alkavat myös uskoa efektiin: ”Microsoftin tilanne näyttää nyt voittamattomalta: sitä avitti vuoden etumatka, 2006 vuoden killer–app-tittelin Gears of Warin raivoisa menestys ja tuoreimpana tapauksena raivokas Halo 3 -hype, joka alkaa vuonna 2007,” GigaOM:n Wagner James Au maalaili.

Microsoftin tavoitteena on myös saavuttaa 13-15 miljoonan myydyn konsolin rajapyykki ensi vuoden kesäkuun 30. päivään mennessä.

Arpa on nyt heitetty. Mikä on kilpailijoiden vauhti? Kuinka pian Sony saa tuotantonsa toimimaan täydellä höyryllä? Iskeekö Nintendo Wii kansan syviin riveihin? Ken seuraa, hän tietää.