Microsoft valottaa marraskuun jättipäivityksen sisältöä

Kirjoittanut: Livegamers

11.09.2015

Microsoftin Xbox One -pelikonsoli päivittyy jälleen isosti marraskuussa, ja nyt yhtiö on tiedottanut tulevan päivityksen muutoksista ja parannuksista. Virallisen tiedotteen mukaan kyseessä on konsolin toistaiseksi suurin päivitys, ja sen kehittämisen pohjana on käytetty pelaajien antamaa palautetta. Päivityksen ehkäpä suurin uudistus on toistaiseksi vain preview-jäsenille saatavilla ollut yhteensopivuus Xbox 360 -pelien kanssa.
Alla listattuna marraskuussa saapuvat muutokset Xbox Onelle:

— Xbox 360 -pelien yhteensopivuus. Päivityksen saapuessa tuettuna on 100 erilaista peliä Microsoftin edelliseltä konsolisukupolvelta, mutta yhtiö lupaa lisätä tuettujen pelien listaan satoja uusia pelejä tulevien kuukausien aikana. Yhteensopivuus tuo Xbox 360 -peleihin Onen ominaisuudet, eli kuvakaappaukset, peliklippien tallennukset, striimaamisen ja muut. Xbox Onen kautta voi myös pelata moninpelejä Xbox 360:lla pelaavien ystävien kanssa.

— Käyttöliittymän parantaminen. Yhtiö lupaa, että esimerkiksi ystävälistan katselu, pelipyyntöjen lähettäminen ja muu vaatii jatkossa vähemmän aikaa ja kikkailua. Yleisesti käyttöliittymän kerrotaan muuttuvan päivityksen myötä aiempaa sulavammaksi.

— Uusi Yhteisöt-välilehti. Tämän kautta voi seurata muiden pelaajien etenemistä peleissään ja pitää heihin yhteyttä.

— TV:n, elokuvien ja video-appien keskus, OneGuide, uusitaan. Uutena ominaisuutena muun muassa picture-in-picture ominaisuus, jonka avulla voi katsoa TV:tä ja selata samalla muuta.

— Kauppapaikkaa uusitaan. Neljään alueeseen (pelit, elokuvat & TV, sovellukset ja musiikki) jaettu kauppapaikka tarjoaa sisältönsä vertikaalisesti listattuna aiempaa laajemmin yhdellä vilkaisulla.

”New Xbox One Experience” -päivitykseen voi tutustua mikäli kuuluu Xbox Onen testiryhmään. Koska kyseessä on yhtiön mukaan suuri ja reilusti testivaiheessa oleva päivitys, voivat preview-jäsenet päättää itse osallistumisestaan testaukseen. Microsoft lähettää erillisiä kutsuja päivityksen testaamiseen lähtökohtaisesti eniten preview-palautetta antaneille pelaajille. Tarkemmat ohjeet testauksesta löydät lähdelinkin tiedotteen lopusta.