Microsoftille puolustajia myyntikieltoasiassa

Kirjoittanut: Livegamers

13.06.2012

Microsoftille sataa lisää puolustajia Motorolan vaatimassa myyntikieltoasiassa. Kevään mittaan yritykset ovat taistelleet oikeudessa asti, kun Motorola syyttää Microsoftia patenttirikkomuksilla.
Motorolan mukaan Xbox 360:n tietyt mallit rikkovat yrityksen patentteja koskien suojattua langatonta verkkoyhteyttä sekä videon siirtoa ohjainten ja konsolien välillä. Viime kuussa oikeuden tuomari tuomitsikin Microsoftin konsolit maahantuonti- ja myyntikieltoihin Yhdysvalloissa. Tuomio ei ole vielä voimassa.

Tuomion jälkeen useat yritykset ovat nousseet tukemaan Microsoftia, koska tuomio vaikuttaa selkeästi negatiivisesti muun muassa terveeseen kilpailuun ja kuluttajien valintamahdollisuuksiin. Viimeisimpänä tuomion kumoamista vaatii Apple, joka liittyy esimerkiksi Activisionin, Nokian, Intelin, Hewlett-Packardin ja Ciscon muodostamaan rintamaan.

Microsoftin mukaan se voi käyttää toisten hallussa olevia patentteja reilujen ja kohtuullisten lisenssipatenttisäädösten mukaan, eikä siten riko suoraan Motorolan patenttia. Microsoftin rintamassa olevat yritykset aikovat vaatia kansainväliseltä kauppakomissiolta tuomion kumoamista.