Microsoftin Moore X360:n julkaisusta

Kirjoittanut: Livegamers

19.11.2005

Microsoftin Xbox-osaston maailmanlaajuisen markkinoinnin ja julkaisutoiminnan johtaja Peter Moore kumoaa huhut, joiden mukaan yhtiö olisi tarkoituksella rajoittanut jälleenmyyjille toimitettavien Xbox 360 -konsolien määrää, saadakseen kysynnän vaikuttamaan suuremmalta.
Seattle Post-Intelligencer -lehdelle annetussa haastattelussa Moore sanoo, että kaikki salaliittoteoriat tästä aiheesta ovat naurettavia. ”Emme olisi käyttäneet tätä kaikkea rahaa 747-lentokoneisiin, jos olisimme halunneet pimittää konsoleita myyjiltä. Toimitamme kaikki mahdolliset konsolit myyntiin.” Hän kuitenkin myös totesi, että jälleenmyyjät ovat yliarvioineet saamansa konsoleiden määrän ja tästä syystä pettyneitä pelaajia tulee olemaan runsaasti.

Konsolien vajaus johtuu lähes samanaikaisesta maailmanlaajuisesta julkaisusta, jota nyt Microsoft toteuttaa ensimmäistä kertaa alan historiassa. ”Uskon, että pölyn laskeuduttua ratkaisumme osoittautuu oikeaksi ja tästä tulee uusi menettelytapa tälle alalle.”

Jonkinlaisen ymmärryksen julkaisun kiireellisyyteen voi antaa se, että Raren kehittämä Perfect Dark Zero meni monistukseen ennen sen lopullista hyväksyntää laadunvalvonnassa – uhkapeli kannatti ja peli läpäisi testauksen. Ilman tätä peli ei olisi ehtinyt konsolin julkaisuun.

Samanaikaisella maailmanlaajuisella julkaisulla pystytään minimoimaan laitteiden maahantuonti toisilta alueilta, kuten kävi Sonyn PSP -käsikonsolin kanssa.