Microsoftin pressitilaisuuden pääkohdat

Kirjoittanut: Livegamers

14.07.2008

Microsoftin pressitilaisuus käynnistyi tänään kello 20.30. Luvassa oli paljon peliesittelyjä ja muuta pientä tavaraa. Seuraavassa pieni jälkikatsaus tilaisuudesta:
– Tilaisuus alkoi Fallout 3:n esittelyllä. Bethesda toi yleisön nähtäville pelikuvaa teoksestaan ja samassa kertoi pelin saavan runsaasti lisäsisältöä niin PC:lle kuin Xbox 360:llekin. Fallout 3:ssa kehuskeltiin myös olevan yli 100 tuntia pelaamista.

– Seuraavaksi oli vuorossa Resident Evil 5:n peliesittely. Tiimi toi nähtäväksi pelikuvaa ja kertoi maaliskuun 13. päivä ilmestyvän pelin sisältävän myös co-op -tuen.

– Tämän jälkeen lavan valtasi yksi pelimedian tutuimmista kasvoista, Lionheadin Peter Molyneux. Ensimmäisenä mies toteaa Fable 2:n olevan valmis. Tämän jälkeen taululle ilmestyy pelivideota kyseessä olevasta pelistä. Tämäkin teos tulee sisältämään varmuudella co-op -pelituen. Kavereiden kanssa voi keskustella esimerkiksi pubissa.

– Molyneuxin jälkeen esittelemään saapui toinen pelialan tunnettu kivikasvo, Epicin Cliff Bleszinski. Hän kehuskeli Gears of War 2:n olevan todella komea ja sahat tulevat särisemään kakkososassa yhä verisempinä. Cliffy toi yleisölle myös pelikuvaa ja kertoi pelin sisältävän täysin uuden moninpelimuodon, Horden. Kyseisessä pelimuodossa ammutaan loputtomia Locust-laumoja viiden pelaajan kimpassa.

Don Mattrick saapui lavalle Cliffyn jälkeen kertomaan Microsoftin markkinatilasta ja muista talousasioista. Hän kertoi Xbox 360:n myyntiluvuista ja eroista muihin konsoleihin. Hän tokaisi myös, että Video Marketplacen sisältö tulee kasvamaan muun muassa NBC:n ja Universal Studiosin elokuvilla.

– Seuraavaksi esittelyssä oli yksi tilaisuuden mielenkiintoisimmista asioista: Uusi dashboardin ulkoasu ja paljon huhutut avatarit. Raren suunnittelemien avatarien lupaillaan olevan monipuolisesti kustomoitavissa, ja ne tulevat olemaan osa uudistuvaa dashboardia. Niitä voi myös käyttää Xbox Live Primetime nimisessä tietovisapeleissä, joissa voi pelata jopa 100 pelaajaa yhtäaikaa. Pelissä voi myös voittaa oikeita palkintoja!

Samassa julkistettiin pari tulevaa Live Arcade -peliä: Uno Rush, Geometry Wars 2 ja Galaga Legions. Geometry Wars 2:n luvataan tulevan kauppapaikalle jo ensi kuussa.

Viva Pinatan ja Kameon tehnyt Rare saapui seuraavaksi viihdyttämään messuyleisöä. Esittelyssä oli heti tiimin tämän hetken kuumin kehityksessä oleva peli: Banjo Kazooie: Nuts & Bolts. Tämän jälkeen syksyllä saapuva Viva Pinata: Trouble in Paradise sai vuoron esittäytyä yleisölle. Pelin kehuttiin hyödyntävän monipuolisesti Live Vision -kameraa. Lopuksi esittelyssä oli vielä avatarien ominaisuuksia.

Red Octanen edustaja ilmestyi seuraavaksi kehuskelemaan Guitar Hero: World Touria ja sen peliohjaimia. Hän kertoi, että Xbox 360:n omistajat tulevat saamaan kuuluisan REM -bändin musiikkia etuajassa verrattuna Playstation 3:een. Guitar Hero: World Tour tulee myös sisältämään yksinoikeudella Van Halenia ja The Eaglesia. Myös Metallican uusimman levyn luvataan ilmestyvän lähes heti lisäsisällöksi Guitar Hero: World Touriin.

– Seuraavaksi vuorossa oli karaokepeli Lips!:n vuoro villiinnyttää yleisö. Peliin pystyy lataamaan kappaleita suoraan MP3-soittimelta. Karaokepeliä tuli testaamaan lavalle kuuluisa laulaja Duffy. Peli saapuu kauppojen hyllyille jouluksi.

– Musiikkipeleistä tuttu Harmonix saapui seuraavaksi esittelemään Rock Band 2:ta. Virallinen biisilista julkistettiin. Tuleva peli sisältää muun muassa Guns ´N Rosesia ja Bob Dylania. Pelissä on runsaasti pelattavia kappaleita. Tämän kummemmin Harmonix ei vielä peliään esitellyt.

– Viimeisenä pelistudiona lavalle astui japanilainen Square Enix. Studiolta on tulossa ensi keväänä Xbox 360:lle Last Remnant ja Star Ocean -pelit. Myös Final Fantasy XIII nähdään tulevaisuudessa Xbox 360:lla. Loppuun pasahti vielä tuore traileri kyseisestä pelistä.

Edellisten järisyttävien julkistusten lisäksi tilaisuudessa annettiin liuta pienempiä tiedonantoja:

Orange Boxin mukana tullut Portal saa jatko-osan ladattavaksi Kauppapaikalle. Portal: Still Alive -nimeä kantava jatko-osa tulee sisältämään paljon uusia tasoja ja saavutuksia.

– Monille tuttu TV-sarja South Park saa myös oman videopelinsä. Pelin julkaisuaikaa tai muuta ei vielä ilmoitettu.

GTA IV:n paljon lupaillut Xbox Liven kautta ladattavat lisätehtävät näkevät päivänvalon vielä tänä vuonna.

– Lisää Scene It! -pelejä on tulossa. Pelit tulevat tukemaan avatareja.

You´re in the Movies -peli julkistettiin. Peli sai iloisen vastaanoton, kun Microsoftin edustajat esittelivät sen ominaisuuksia. Pelissä pääsee kirjaimellisesti mukaan elokuviin liikkumaan.