Microsoftin talouslukemia

Kirjoittanut: Livegamers

27.01.2006

Microsoft ilmoitti tänään viimeisimmän vuosineljänneksen tuloksensa ja laski samalla myyntiennusteitaan Xbox 360:n osalta. Yhtiön tulos nousi taas uuteen ennätykseen, 11,84 miljardiin dollariin, joka on 9 % suurempi kuin viime vuoden vastaavalla neljänneksellä.
Nettotulo nousi 5 % 3,36 miljardiin dollariin. Ennätyslukemia edesauttoi vahva kasvu lähes kaikilla yhtiön eri osastoilla – näihin ei kuulunut Home and Entertainment -osasto, jonka tappio oli noin 300 miljoonaa dollaria. Tappiot johtuivat suurilta osin toiminnallisista kuluista, joita kohottivat varsinkin Xbox 360:n julkaisu.

Samalla Microsoft ilmoitti, että se laskee 90 päivän myyntiennusteita Xbox 360 -konsolin osalta 2,75-3 miljoonasta 2,5 miljoonaan – johtuen jatkuvasta tarjontapulasta. Tilivuoden tavoitteessa kuitenkin tiedotteen mukaan pysytään, eli kesän loppuun mennessä pyritään myymään 4,5-5,5 miljoonaa konsolia.

Konsolin myyntituloja edesauttoivat vahvat suhdeluvut pelien ja lisätarvikkeiden kohdalla. Jokaista myytyä konsolia kohden on myyty neljä peliä ja kolme lisätarviketta. Myös yli 50 % X360-konsoleista on liitetty Xbox Liveen.