Microsoftin urheilupelit historiaa

Kirjoittanut: Livegamers

17.12.2004

Microsoft Game Studios on myynyt Salt Lake Cityssa sijaitsevan urheiluosastonsa, Indie Builtin, Take Two Interactivelle. Kaupan vahvisti Take Twon johtaja Paul Eibeler, mutta hän ei kommentoinut tarkemmin sopimuksen sisältöä.
Pelistudion käsialaa ovat olleet muun muassa Amped-sarja, Links-sarja sekä Top Spin -tennispeli. Uuden omistajan uskotaankin nyt keskittyvän seuraavan sukupolven konsoleille kehitettäviin multiplatform-peleihin.

Take Two on kaupan myötä ottamassa yhä enemmän sijaa urheilupelien saralla, sillä jo aiemmin tänä vuonna he sopivat Segan ESPN -sarjan julkaisuoikeuksista. Microsoft taas päinvastoin on jättäytymässä kokonaan pois urheilupeleistä. Suuren kohun saattelemana he toivat viime vuonna omat Xbox-pelinsä ja XSN-palvelunsa markkinoille, mutta jo vuotta myöhemmin pelit kuten NFL Fever, Inside Drive ja NHL Rivals, olivat historiaa.

Aiemmin tänä vuonna EA ja Microsoft pääsivät sopuun EA:n Xbox Live -pelien julkaisusta, joten Microsoft todennäköisesti ei kokenut enää olevan tarvetta kehittää omia urheilupelejään kilpailemaan vahvaa EA Sports -brandia vastaan.