Modernin sodankäynnin buumi hiipumassa?

Kirjoittanut: Livegamers

07.07.2012

Dicen edustaja uskoo, että jo jonkin aikaa ensimmäisen persoonan peleissä trendinä ollut moderni sodankäynti alkaa hiipumaan ja peliteollisuus siirtyy tuottamaan yhä enemmän lähitulevaisuuteen sijoittuvia pelejä.
Ruotsalaisen pelikehittäjä Dicen johtaja Karl Magnus Troedsson kertoo Edgen haastattelussa uskovansa, että puitteet modernille sodankäynnille ensimmäisen persoonan peleissä ovat sortumassa. Troedsson myös tiedostaa, että FPS-pelaajien joukko on laaja ja pelaajat useimmiten hardcore-pelaajia suurine vaatimuksineen. Hänen mukaansa peliteollisuuden velvollisuus on tuottaa jatkuvasti uutta. Troedssonin mukaan tätä on juuri parhaillaan tapahtumassa ja nykyinen modernin sodankäynnin trendi kokee inflaation:

– Uskoisin, että modernin sodankäynnin miljööstä aletaan luopumaan, sillä aina silloin tällöin teemat alkavat tuntua kuluneelta ja sen jälkeen ne jätetään.

Uusi buumi lienee lähitulevaisuus, mikäli Troedssonia on uskominen:

– Jossain vaiheessa dinosaurukset ovat se kuumin juttu ja kaikki tekevät pelejä, joissa on dinosauruksia. Trendejä on olemassa. Aikaisemmin oli toinen maailmansota, viime aikoina on ollut moderni aikakausi ja nyt ollaan siirtymässä lähitulevaisuuteen.