Mortal Kombat bänniin Australiassa

Kirjoittanut: Livegamers

26.02.2011

Australia ei näe uutta Mortal Kombatia. Australian luokittelulautakunta on estänyt uuden Mortal Kombat -pelin julkaisemisen. Viimeisestä tapauksesta on noin vuosi.
Lautakuntaa häiritsi pelissä monikin asia, mutta eniten närää aiheutti pelin sisältämät 60 fatality-liikettä, joilla vastustajan saa hengiltä. Lautakunta otti huomioon, ettei kyseisiä liikkeitä voi tehdä tarinamoodissa ja että niiden todennäköisyys tulla esiin pelatessa ovat muutenkin pienet.

Erityisen ärsyttäviä liikkeitä olivat muun muassa Kung Laon, Jaden, Strykerin, Quan Chin, Scorpionin, Mileenan, Kabalin, Barakan, Kitanan sekä Shao Kahnin lopetusliikkeet. Lautakunta koki ruumiinosien irroittelun sen verran pahaksi, että niitä voisi uskoa oikeaksi fantasian sijaan.

Warner Brosin edustaja on erittäin pahoillaan, mutta sanoo samaan hengenvetoon, ettei pelistä tehdä sellaista versiota, joka olisi Australian tiukkojen standardien mukainen. Tulevaisuudessa ongelma ehkä voidaan kiertää uudella R18+-luokituksella, jolloin raaempaa materiaalia voi esittää aikuisille. Harmittavaa on, ettei kyseinen luokitus ole vielä mennyt hallituksesta läpi.