New Yorker: Hideo Kojima jätti Konamin 9. lokakuuta

Kirjoittanut: Livegamers

20.10.2015

New Yorker kertoo, että peliyhtiö Konamin tähtisuunnittelija Hideo Kojima jätti yhtiön 9. lokakuuta. Kojima tunnetaan muun muassa Metal Gear Solid -pelisarjan luojana.
Konamin johtoportaan ja Kojiman välirikko on ollut pitkään tiedossa. Eurogamerin mukaan Kojima oli savustettu ulos Konamin johtoportaasta ja hänen nimensä oli poistettu kaikesta Metal Gear Solid 5:een liittyvästä markkinointimateriaalista, Kojiman itsenäinen studio Konamin sisällä suljettiin maaliskuussa, ja huhtikuussa Konami ilmoitti peruvansa uuden Silent Hill -pelin, jota Kojima oli suunnitellut elokuvaohjaajana tunnetun Guillermo del Toronn kanssa.

Todellinen syy Kojiman lähdölle liittynee Japanin pelimarkkinoihin, jotka ovat artikkelin mukaan siirtyneet yhä enemmän mobiilipeleihin, joita on halvempi tuottaa ja joissa on parempi tuottopotentiaali kuin esimerkiksi Metal Gear Solid 5:n kaltaisissa valtavissa konsoliprojekteissa.

Gamespot ehti jo uutisoida Konamin kommentit artikkeliin liittyen. Konamin mukaan Kojima on edelleen yhtiön palkkalistoilla, mutta on tällä hetkellä lomalla.