NHL 16 julkistettiin – vanha sukupolvi jää unholaan

Kirjoittanut: Livegamers

20.05.2015

EA Sportsin jokavuotinen jääkiekkopeli saa kuin saakin myös tänä vuonna painoksensa, kun NHL 16 julkistettiin tiistaina.
Monia surettanut EA Sports Hockey League -pelimuodon puuttuminen NHL 15:sta on huomattu ja pelimuoto tekeekin paluun tulevassa painoksessa uudistettuna. Tarkempia tietoja EASHL:n uudistuksista ei kerrottu. Myös 6 vastaan 6 -peli oikeilla joukkueilla tulee olemaan pelissä, kuten myös Online Coach Co-op -pelimuoto.

Yksinpelimuotoina pelissä jatkaa Be a GM ja Be a Pro. Be a Prossa on jälleen mahdollista simuloida penkilläoloaika. Myös uran aloittaminen CHL:stä onnistuu. Hockey Ultimate Teamin yksinpeliä luvataan parannettavan, jotta harjoittelu ennen verkkopeleihin siirtymistä olisi vaivattomampaa ja mukavampaa.

Visuaalinen jääharjoittelu (Visual On-Ice training) tulee uutena ominaisuutena mukaan. Ominaisuus päällekytkettynä jäälle piirtyy erilaisia vinkkejä, kuten mihin syöttää, missä on vapaa joukkuekaveri ja mihin laukaista. Luisteluun ja pelipaikan kontrolloimiseen luvataan jälleen parannuksia. Uudessa pelissä on tarkoitus onnistua esimerkiksi paikkojen vaihtaminen helpommin, kuten ylivoimalla ollessa viivalle siirtyminen tai puolustaessa syöttö- ja laukaisulinjoille siirtyminen.

Yleiseen otteluiden aikaiseen ilmapiiriin sekä selostajien ja kommentaattoreiden eläytymiseen luvataan enemmän syvyyttä ja autentisuutta. Yksi kieltämättä autenttisuutta herättävä ominaisuus onkin pudotuspeliparrat, joiden luvataan kasvavan ottelusarjojen kasvaessa. Onko muulloin pelaajat siloposkisia, sitä ei tarina kerro.

Peli tulee saatavilla PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle syyskuussa. Pelikuvaa ei toistaiseksi nähty trailereiden eikä kuvakaappauksienkaan muodossa. Oletettavasti ensivilaus pelistä saadaankin E3-messuilla kesäkuussa.