NHL 18:ssa uutta pelimuotoa ja laajennusdraftia, kansikuva julki

Kirjoittanut: Livegamers

22.06.2017

EA Sports on jakanut tuoreita tietoja syksyllä julkaistavasta NHL 18 -jääkiekkopelistä. Luvassa on ymmärrettävästi etenkin laajennusdraftiin liittyvää toimintaa, mutta tarjoileepa NHL 18 myös kavereiden kanssa pelaamista entistäkin enemmän. NHL 18:n kansikuvaksi valittiin tänä vuonna liigan tärkeimmäksi pelaajaksi valittu Connor McDavid.
Yhtenä suurimmista pelimuodoista EA Sports esittelee NHL Threes -pelimuodon, jossa nimensä veroisesti pelataan 3vs3-muotoa ja se on suunnattu hyvin pitkälti kavereiden kanssa pelattavaksi. NHL Threes tarjoilee enemmänkin arcade-tyylistä pelailua nopealla temmolla, isommilla taklauksilla ja suuremmilla maalimäärillä maustettuna. Pelimuodon tunnelmaa nostattaa kokonaan uusi selostus ja NHL Threes -muodossa voi pelata uramuotoa, jossa lähdetään lätkyttelemään aladivareista aina pääsarjoihin saakka. Säännöistäkin voi kisata, kun molempien sääntöehdotuksista käyttöön tuleva voidaan päättää kolikonheitolla.

Pelaajien käyttäytymiseen liittyvistä uudistuksista tarjoillaan jälleen uusia variaatioita harhautuksista ja kikoista. Uusvanhoihin kikkoihin lukeutuvat muun muassa jalkojen välistä kisuttelut ja yhden käden harhautukset, mutta uutuutena kikkoja voi myös yhdistellä tai muuttaa hetken niin vaatiessa. Myös puolustukseen annetaan lisää työkaluja, kun pelissä esitellään Defensive Skill Stick, jonka avulla voi suorittaa tökkäisyjä eri tavoilla, kuten myös laajempia mailapyyhkäisyjä. Myös tekoälylle on luvattu päivitystä pääkoppaan, kun uusi Creative A.I. osaa parempia ratkaisuja esimerkiksi laita- ja läpisyöttöjen merkeissä.

Uramuodossa on luvassa hieman erilainen kausi, kun Vegas Golden Knights saapuu liigaan. Uramuodossa voit ottaa hallintaasi joko Vegasin tai lisätä kokonaan uuden, NHL 32:nnen joukkueen, jonka kotipaikaksi voit määritellä jonkun useasta kaupungista Amerikassa tai Euroopassa – vaihtoehtoihin lukeutuvat muun muassa Helsinki, Tukholma ja Pietari. Luontialueella voit tehdä joukkueellesi hallin, peliasun ja logon, sekä uutena asiana pelisarjassa – joukkueellesi myös oman maskotin. Franchise-pelimuodossa ei tarvitse pelätä pelaajiesi päätymistä vapaiksi agenteiksi, kun nyt heille voi tarjota myös jatkosopimusta vielä sopimuksen ollessa voimassa. Be a Pro -muodossa voit nyt myös vaatia vaihtoa toiseen joukkueeseen ja voit määritellä erikseen haluatko samaan divisioonaan vaiko todennäköisemmin Stanley Cupin voittavaan joukkueeseen.

Jos tunnet, ettei jääkiekko ole täysin tuttu, niin Hockey Training Camp -harjoittelu tarjoaa apua. Harjoitteluosiossa näet oikeiden pelaajien videoita ja neuvoja, joita voi harjoitella itse perässä. Vinkkejä ja videoita voi aktivoida tarjolle myös pelaamisen yhteyteen ja pelien aikana valmentaja antaa edelleen palautetta ja vinkkejä.

Hockey Ultimate Team saa sekin hieman päivitystä. Luvassa on Solo-puolellekin haasteita, joista voi saada uniikkeja palkintoja joukkueen parantamiseksi. NHL 18:ssa voit myös pyytää kaveria avuksi pelaamaan HUTia, joten yksin ei tarvitse tappioita kärvistellä.
NHL 18 tarjoaa ennennäkemättömän paljon vaihtoehtoja pelata kavereiden kanssa; yli 64 tapaa pelata joko yhdessä tai vastakkain.

EA Vancouverin kehittämä NHL 18 julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle syyskuun 15. päivänä maailmanlaajuisesti. Betatestijakso alkaa heinäkuun 25. päivänä. Lisätietoja pelistä EA Sportsin sivuilta. Betatestiin puolestaan voi ilmoittautua täällä.

Lähde: EA Sports