No Man´s Sky sai uuden sisältöpäivityksen

Kirjoittanut: Livegamers

09.03.2017


No Man´ Skyn universumi sai lisää lihaa luiden ympärille 1.2 -sisältöpäivityksen myötä. Path Finder -nimeä totteleva päivitys tuo mukanaan jo aiemmin datamainaajien paljastamat ajettavat kulkupelit, mutta myös sen lisäksi paljon muuta:

Rakennustyökalut monipuolustuvat
Kustomoitavan määrä tuplaantuu entisestä. Yli 40 rakennuselementtiä on lisätty. Niitä voi personalisoida oman mielen mukaan esimerkiksi näyttämään puisilta. Seiniä voi jatkossa myös koristella.

Online Base Sharing
Tukikohdat voi halutessaan jakaa, jonka myötä muut pelaajat voivat löytää ja ihmetellä luomuksia.

Mahdollisuus omistaa useita avaruusaluksia
Omistaessaan rahtialuksen pelaaja voi ostaa ja sijoittaa omat lennokkinsa hangaariin, ja vaihdella ajokkia tilanteen tai mielensä mukaan.

Avaruusaluksiin muutoksia
Aiemmin alukset sisältivät vain kosmeettisia eroja. Nyt kukin neljästä luokasta (Fighter, Shuttle, Hauler ja Explorer) eroavat edukseen toisistaan. Esimerkiksi Haulerissa on laajennettu tila kerättävälle raaka-aineelle, kun taas Explorer-luokka pystyy pidempiin hyppyihin hyperajoissa.

Aluksissa on myös luokittelut C, B, A ja S. C-luokka on perinteisempi ja S on erittäin harvinainen. Luokkien välillä on eroja.

Jos vanha ajokki ei miellytä, niin siitä saa jatkossa jonkin verran vaihdossa takaisin, kun päädytään ostamaan uusi, parempi avaruusalus.

Planeetoilla ajettavat kulkupelit
Path Finder -päivitys esittelee kolme Exocraft-ajoneuvoa, joiden avulla tutkimusmatkat planeetoilla sujuvat vaivattomammin eikä alusten starttimoottoreihin tarvitse olla koko ajan täydentämässä polttoainetta.

Exocraftit ovat luokiteltu kolmeen kastiin: Nomad on pieni, myös merten päällä liitävä kulkuneuvo, jonka etuna on nopeus. Roamer on suhteellisen nopea ja sisältää jonkin verran tilaa materiaaleille. Colossus on varustettu suurella säilytystilalla ja omaa raskaan sarjan laserit mainausta varten.

Exocraft-kisailut
Pelaajat voivat luoda kisoja kotiplaneetallaan, jotka ovat myös muiden pelaajien ulottuvilla Base Sharing -ominaisuuden ansiosta.

Riittää, että hyppää ajoneuvon puikkoihin ja tiputtelee välietappeja haluamiinsa paikkoihin. Radan valmistuessa ajetaan radalle, jota muut voivat vieraillessaan koittaa parantaa.

Uusi vaihtoehtoinen valuutta, uudet kaupustelijat
Uudet teknologiaa myyvät kauppiaat ovat ilmestyneet pitkin galaksia, jotka käyvät kauppaa nanoryppäistä (Nanite Clusters). Nanoryppäitä voi löytää muun muassa hylätyistä rakennuksista ja rahtilaatikoista planeetoilta.

Kaupustelijoilla on myös harvinaisempia sinikopioita, joita tavallisesti ei tutkimalla löydä. Välit kannattaa myös pitää rotujen välillä kunnossa, jos mielii päästä käsiksi näihin sinikopioihin.

Päivityksen myötä pelaaja voi tarkastella mittareiden avulla, kuinka hyvissä väleissä kunkin rodun kanssa ollaan.

Multi-tooliin muutoksia
Aiemmin lähes ainoastaan kosmeettisista eroja omanneet Multi-toolit ovat saaneet neljä erilaista tyyppiä: Pistol tekee mainaamisesta mielekkäämpää. Riflestä hyötyy eniten taisteluissa. Experimental parantaa skannausetäisyyttä ja kasvattaa tulosten määrää. Alien on kaikista harvinaisin ja se soveltuu kaikkeen käyttöön.

Ne ovat alusten tapaan myös määritelty C, B, A ja S-luokkiin, kuten myös samanlailla sisältävät vaihtoarvoa myytäessä.

Sisältöpäivitys lisäsi Multi-tooliin paljon uusia päivitettäviä parannuksia, joten aiemmin jo työkalun maksimoineet eivät omaa enää ultimaattista joka tilanteen kapistusta.

Permadeath-moodi
Mikäli Foundation-päivityksen lisäämä Survival-moodi tuntui liian helpolta voi onneaan kokeilla Permadeath-moodissa, jossa yksikin radikaalimpi virhe johtaa pysyvään kuolemaan. Savet tuhoutuvat ja kaikki alkaa alusta.

Kovimmille hurjapäille on tarjolla lisätyt Trophyt, joilla kelpaa jo leveillä.

Photo mode -kuvaustila
Dokumentoi oma seikkailusi ikuistamalla mahtavimmat näköalat kuvaustilan avulla. Halutessaan pelaaja voi jopa asettaa kuvakulman avaruudessa kolmanteen persoonaan, jolloin oma avaruusalus mahtuu kuvaan mukaan.

Moodi tarjoaa halukkaille lukuisia efektejä, jotta kuvan saa kikkailtua todella villiksi halutessaan. Myös vuorokaudenaikaa voi vaihtaa.

Parannuksia valikoihin ja yleisiä pelillisiä parannuksia
Valikoita on entisestään selkeytetty ja erityisesti Discovery-osasto on mennyt parempaan suuntaan. Kotiplaneetta on merkattu galaktiseen karttaan, jotta navigointi helpottuisi. Planeettojen tiedot ovat yksityiskohtaisempia, joka helpottaa materiaalien paikallistamista. Aiemmin vieraillut planeetat voi merkata kartalle.

Yleisiin parannuksiin kuuluvat muun muassa:

– Uutta musiikkia tuotu tuomaan vaihtelua.
– Mahdollisuus skipata Journey Milestone -maininnat.
– Keskustelut rotujen kanssa sujuvat sutjakkaammin eikä teksti laahaa.
– Mahdollisuus träkätä tehtäviä uudessa lokissa.
– Lentoetäisyyttä on madallettu planeetoilla.
– Lähes kaiken voi jatkossa nimetä, mukaan lukien alukset ja aseet.
– Valikoita on nopeutettu, ei enää pitkiä painalluksia.

Kaiken tämän lisäksi No Man´ Sky on saanut roppakaupalla visuaalisia parannuksia julkaistuille alustoille, ja myös PlayStation 4 Pro -tuen. Pro-tuki mahdollistaa 4K-resoluution ja huomattavasti sutjakkaamman ruudunpäivityksen, joskaan ei lukittuna.

Tarkemmin Path Finder -sisältöpäivitykseen voi tutustua täältä (sisältää myös bugikorjauslistat).