Oddworld Inhabitants muuttaa toimintatapojaan

Kirjoittanut: Livegamers

17.04.2005

Lorne Lanning, yksi Oddworld Inhabitants -yhtiön perustajista, on kertonut yhtiön aikomuksesta muuttaa toimintatapojaan perusteellisesti. Oddworld Inhabitants tunnetaan Abe, Munch ja Stranger -hahmojen sekä Oddworld-maailman luomisesta.
Yhtiö aikoo sulkea kehitysyksikkönsä San Luis Obispossa. Tarkoitus ei ole kuitenkaan lopettaa yhtiötä, vaan muuttaa toimintatapoja vapaammiksi. Lanning kertoo kokevansa nykyisen mallin liian rajoittavaksi, sillä tiimit kasvavat koko ajan suuremmiksi ja tekniset rajoitteet vähentävät luovuutta. Uusi toimipiste nousee Berkeleyn kaupunkiin Kaliforniaan.

Lanning aikoo pitää suhteellisen pienen tiimin keskeisiä kehittäjiä Berkeleyssä, ja tehdä yhteistyötä ja ulkoistaa osan töistä yhtiön ulkopuolisille tahoille. Hän aikoo myös tehdä yhteistyötä perinteisten animaatio, tv ja elokuva -yhtiöiden kanssa, mikä ei kuitenkaan tarkoita että tavalliset peliyhtiöt eivät kuuluisi kuvioihin. Hän uskoo, että ulkoistamalla teknisten ongelmien kanssa painimisen, yhtiö saa enemmän aikaa keskittyä luovuuteen. Luvassa pitäisi siis olla lisää Oddworld-maailmasta lyhyemmässä ajassa, ja mahdollisesti myös muissa medioissa.

”Me rakastajamme pelejämme. Me olemme ylpeitä niistä. Olemme iloisia että olet nauttinut niistä. Me haluamme tuoda sinulle enemmän tavalla jolla uskomme sen olevan mahdollista. Me emme halua tehdä kompromisseja intensiteetin tai laadun osalta. Lisää on tulossa,” Lanning kuitenkin lupaa pelitarjonnasta huolestuneille faneille.