Oikaisu: PlayStationia ei ole yhdistetty Pariisin iskuihin

Kirjoittanut: Livegamers

16.11.2015

Livegamers pahoittelee ja oikaisee aikaisempaa uutisointiaan liittyen Pariisin terrori-iskuihin. Toisin kuin aiemmin lähdeteksteihin nojaten kerroimme, ei Pariisin terrori-iskuihin liittyvissä tutkimuksissa ole löydetty todisteita PlayStationin ja Ranskan tapahtumien väliseen yhteyteen.
Belgian sisäministeri Jan Jambon kommentoi The Bulletin -lehdelle yleisesti ottaen PlayStationin kaltaisten alustojen tarjoavan terroristeille kommunikaatioalustan, jonka seuraaminen on viranomaisille käytännössä mahdotonta.

PlayStation 4 -kommunikaatiota on vaikeampi seurata kuin WhatsAppia”, Jambon kommentoi Bulletinille.

Sony kommentoi Jambonin sanomisia toteamalla, että kommunikointitapaa voidaan käyttää väärin, mutta itse viestinvälitys on samankaltainen useimpien viestivälineiden kanssa, joten PlayStationia ei erityisesti voi käyttää peiteltyyn kommunikointiin.

Sony antoi myös lausunnon Eurogamerille asiaan liittyen:

”PlayStation 4 mahdollistaa kommunikoinnin ystävien ja kanssapelaajien kanssa. Kuten muutkin nykyaikaiset kommunikointivälineet, kommunikointitapaa voidaan potentiaalisesti käyttää väärin. Otamme kuitenkin vastuumme suojellaksemme käyttäjiämme hyvin vakavasti, ja rohkaisemme käyttäjiämme ilmoittamaan sellaisesta aktiviteetista, joka voi olla hyökkäävää, epäilyttävää tai laitonta. Kun huomaamme tällaista toimintaa tai tästä ilmoitetaan meille, olemme ottaneet käyttöön tarvittavat toimenpiteet ja ilmoittaneet asiasta eteenpäin viranomaisille. Tätä käytäntöä jatkamme jatkossakin.”